Cumhuriyet Meclisi’ndeki kabulde, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da hazır bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ziyarette yaptığı konuşmada Meclis Başkanlığı görevinin ne kadar sorumluluk gerektiren bir makam olduğunu iyi bildiğini, halkın iradesinin yansıdığı en önemli makam olduğunu ifade etti.

TBMM ve KKTC Meclisi arasında çok önemli bir dayanışmanın mevcut olduğunu da kaydeden Arınç, kendisinin de TBMM’ye 20 yıl önce girdiğini ve pek çok mevkide görev yaptığını anlattı.

“ZİYARET İŞBİRLİĞİ PROGRAMININ GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ DE İÇERİYOR”

Ziyaretin iki ülke arasındaki işbirliği programının gözden geçirilmesini de içerdiğini kaydeden Arınç, konunun bugün Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile yapılacak görüşmede de ele alınacağını ifade etti.

“Programla ilgili konular ne kadar yerine getirilmiştir. Ne kadar teşvik edilmesi gereken çalışmalar var. Onları göreceğiz” diyen Arınç, KKTC’ye yönelik ekonomik ve sosyal desteğin devam edeceğini de belirtti. 

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ DEMOKRASİ SINAVI... İÇ MESELE”

Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Arınç, seçimin KKTC’nin demokrasisi açısından siyasi bir sınav olduğunu, seçimlerin Kıbrıs Türk halkının iç meselesi olduğunu belirtti ve başarılar diledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise, halkın yaşam kalitesini arttırmak için çalıştıklarını, bu çerçevede Meclis’in gündeminde reform niteliğinde yasaların bulunduğunu söyledi.

Kamuda reform niteliğinde olan ve kamudaki verimliliği arttıracağına inandıkları Kamu Reformu Yasası, Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın üzerinde en çok durdukları yasalar olduğunu kaydeden Siber, ülkedeki müşavir sorununu ortadan kaldıracak çalışmaları da bulunduğunu ifade etti.

Meclis komitelerinin verimliliğinden de bahseden Siber, komite çalışmalarında yüzde yüzün üzerinde artış bulunduğunu kaydetti.

Meclis Başkanı Siber, sistemlerin devletler için önemini vurgulayarak, “Arzumuz, halkımızın yaşam kalitesini yükseltmek, daha çağdaş düzeylere ulaştırmak. Sistemlerimizi yaratarak bu sistemlerle birbirimizi aşırı bir şekilde eleştirmenin önüne geçmektir. Sistem yoksa, gelen giden hükümetten sürekli şikayet eder. Sistemler yaratılırsa, sistemlere göre icraatlarımızı yaparız” dedi.

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına karşılıklı hediyeler verildi.