KKTC’nin 31. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak amacıyla ülkede bulunan Türkiye Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, resmi temasların yanı sıra açılışlara da katılıyor.

Arınç, bu çerçevede bugün Türkiye’nin mobilya mağaza zincirlerinden “Cardin Concept” isimli mağazanın Lefkoşa-Haspolat anayolu üzerinde, Hamitköy’de yer alan mağazasının açılışını yaptı.

Açılışa, Arınç’ın yanısıra, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, bazı milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.    

ARINÇ

Açılışta konuşma yapan Bülent Arınç, Türkiye ve dünya markası olan Cardin Concept’in KKTC’ye ikinci şubesini açmasının ülke ekonomisine katkı yapacağına inanç belirterek, mağazanın ülkeye hayırlı olmasını temenni etti.

Arınç, açılışın KKTC’nin kuruluş yıldönümünde bayram arifesinde yapılmasının da mutluluk verici olduğunu ifade ederek, Türkiye olarak KKTC’nin kalkınmasına büyük önem verdiklerini söyledi.

Bülent Arınç, Türkiye Cumhuriyeti olarak KKTC’ye su projesi, altyapı yatırımları ve havalimanı gibi yatırımlar yaptıklarını ancak Türkiye'deki işadamlarından da daha fazla yatırım beklediklerini kaydetti.

Cardin Concept Yönetim Kurulu Başkanı Murat Tekin ile Cardin Concept’i KKTC’ye getiren İzko Mobilya Direktörü İbrahim İzci de yaptıkları konuşmalarda marka hakkında bilgiler vererek, bu yatırım ile ülke mobilya sektöründe büyük bir hizmet vereceklerine inanç belirtti.