Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, koalisyon süreciyle ilgili, "Zamana oynuyor değiliz. Zaman bizim açımızdan önemlidir. Biz 13 yıldır iktidardayız. Bir ülkenin hükümetsiz kalmasının ne kadar zor olduğunu bilir ve idrak ederiz."dedi.

Balıkesir'de düzenlenen iftar etkinliğine katılmak için uçakla Edremit'e gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, partililer karşıladı. Bülent Arınç'ın Balıkesir ziyaretine Gaziantep AK Parti Milletvekili Derya Bakbak da katıldı.

Koca Seyit Havalimanı VİP Salonunda gazeteciler ile bir araya gelen Arınç, "Bayrama kadar koalisyon çalışmalarında bir gelişme olur mu?" sorusu üzerine, "Bayrama kadar, önümüzdeki perşembe gününe kadar hayır olmaz. Biliyorsunuz Sayın Başbakanımız yol haritasını açıkladı. İlk üç gün, Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri üç partiyi ayrı ayrı ziyaret edecek. İkinci günü, Salı günü Milliyetçi Hareket Partisini, üçüncü gün Halkların Demokrasi Partisi ile görüşmelerini yapacak. Ondan sonra bildiğiniz gibi Arife Günü tam gün ilan edildi. Tam gün izinli. O gün tatil yapacağız" dedi.

Hükümet kurma takvimini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç "Sayın Başbakanımız ilk tur görüşmelerini genel esaslar içerisinde yapmayı, ikinci turda da temel konular üzerinde yoğunlaşmayı öngörüyor. Esasen 45 günlük süre yeni başladı. Ama bunu son güne kadar da kullanacak değiliz. Öncelikle Sayın Başbakanımız ikinci turdan sonra koalisyon yapma ihtimali olan partilerle belki son görüşmelerini yapar ve hükümetini kurar. Eğer başarısızlık görülürse görevi iade eder. Ondan sonra Sayın Kılıçdaroğlu görevlendirilir. O da kendi çalışmalarını yapar. Yani zamana oynuyor değiliz. Zaman bizim açımızdan önemlidir. Biz 13 yıldır iktidardayız. Bir ülkenin hükümetsiz kalmasının ne kadar zor olduğunu bilir ve idrak ederiz. O yüzden bütün çabalarımız ile kısa sürede hükümet kurmayı, kuramıyorsak ta bunu hemen devir etmeyi prensip olarak uygun gördük. Ama umarım ki Sayın Başbakanımızın, Genel Başkanımızın, liderliğinde, Başbakanlığında bir hükümet kurma mümkün olabilecek. Bununda bayramdan sonra kısa sürede gerçekleşmesini diliyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha sonra karayolu ile Balıkesir'e hareket etti.

Arınç:

Arınç: