Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Akdeniz Öğrenci Yurdunda kalan arkadaşı Ahmed Abdullatif’i ziyarete giden Abdullah Mohammad Elbasha, arkadaşının cüzdanını ve içerisindeki paraları sirkat etti. “Sirkat” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Elbasha, tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalacak.

Paraların bir kısmı bulundu…

Meselenin tahkikat memuru Arif Toroslu, zanlı Abdullah Mohammad Elbasha’nın 24 Eylül tarihinde Akdeniz Öğrenci Yurdunda kalan arkadaşı Ahmed Abdullatif’i ziyaret etmek için odasına gittiğini ve masa üzerinde bulunan cüzdan ile içerisindeki 1300 Dolar, 225 TL ve 100 Sudan Poundunu sirkat ettiğini açıkladı.

Zanlının 25 Eylül tarihinde tespit edildiğini belirten Toroslu, zanlının evinde yapılan aramada sirkat ettiği cüzdan ile yine sirkat ettiği paranın bir kısmının bulunduğunu açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın yeni başladığını belirten Toroslu, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Tutuklu kalacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Abdullah Mohammad Elbasha’nın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.