Evrim Kamalı

Lefkoşa'da önceki gün arkadaşına trafik cezası yazmaya çalışan polis memuruna çalışmakta olduğu Kaptan Büfe isimli işyerinden aldığı bıçakla saldıran zanlı Hamit Manga tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Ali Gencer olayla ilgili bulguları aktardı. Gencer, huzurda bulunan zanlı Hamit Manga’nın arkadaşı Musa Eryener’i işlemiş olduğu trafik suçundan ötürü rapor etmeye çalışan polis memuruna, çalıştığı yer olan Kaptan Büfe isimli iş yerinden almış olduğu henüz tespit edilemeyen tahta saplı bıçakla yol içerisine çıkarak sağa sola gelişi güzel, bir şekilde sallayıp, umumi bir yerde "Kimsiniz lan siz, a….k… gelin lan" demek sureti ile küfür ettikten sonra yüksek sesle bağırıp çağırdığını söyledi. 

İki gün tutuklular

Zanlı aleyhine “korkutmak maksatlı bıçak taşıma, rahatsızlık” gibi suçlardan soruşturma başlatıldığını belirten Polis Memuru Ali Gencer, meselenin ciddi bir mesele olup tahkikatın yeni başladığını, halen alınacak ifadeler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Alev Ulunay zanlının soruşturma maksatlı poliste 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.