Onur Ulağ

Başkent Lefkoşa’da geçen Pazar gecesi meydana gelen feci kazada hayatını kaybeden Azarbeycan uyruklu iki öğrenci, eğitim gördükleri Yakın Doğu Üniversitesi’nde (YDÜ) düzenlenen törenin ardından dün memleketlerine uğurlandı. Üzücü kazada ağır yaralanan ve hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen

kurtarılamayarak hayatını kaybeden 23 yaşındaki Nicat Hacızade ile 25 yaşındaki Yunus Arabov’un aileleri, evlatlarının naaşını almak için KKTC’ye geldi. Evlatlarını kaybetmenin acısını yaşayan aileler gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından adadan ayrıldı.

Kazada yaralanan yolculardan 20 yaşındaki Anar Süleymanlı’nın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde; 22 yaşındaki Mehdi Laamyem’in ise akciğer kanaması ve kafa travması teşhisiyle Yakın Doğu Hastanesi Yoğun Bakım Servisi’nde müşahede altına alındıkları kaydedildi.

Arkadaşının rüyası gerçek çıktı…

Yunus Arabov’un geçen Ocak ayında kendisine ait facebook hesabında Azarbeycan’daki bir arkadaşı ile arasındaki yazışma herkesi hayretler içerisinde bıraktı.

Mesajda arkadaşı, Yunus Arabov’u rüyasında gördüğünü, feci bir kazada can verdiğini, kendisinin hıçkıra hıçkıra ağladığını söyleyerek durumunu soruyor ve dikkatli olmasını istiyor.

Yunus Arabov da çok iyi olduğunu ama ölümün Allah tarafından geldiğini belirterek, kaderde yazılanın önüne geçilemeyeceğini söylüyor. İki arkadaş tez zamanda buluşmak üzere vedalaşıyor.