Balkan'ın ifadesinde, arkadaşı Demirkıran’ı 10 lira vermediği için çıkan tartışmada öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

Olay geçen pazar gecesi, Yeniçiftlik Mahallesi’ndeki kamp alanı bekçi barakasında meydana geldi. İşsiz Fuat Balkan, arkadaşı Gülşen Aktoprak ile birlikte alkol almak için 65 yaşındaki Hasan Demirkıran’ın barakasına gitti. Bir süre sonra çıkan tartışmada Fuat Balkan, arkadaşı Demirkıran’ı bıçakla öldürüp kaçtı. Cinayetin ardından harekete geçen jandarma, şüpheliler Fuat Balkan ile arkadaşı Gülşen Aktoprak aynı evde yakalayıp gözaltına aldı.

Cinayet şüphelisi Fuat Balkan, birlikte alkol aldıkları Demirkıran’ı sigara almak için 10 lira istemesi üzerine çıkan tartışma sonucu öldürdüğünü anlatarak, "Gülşen Aktoprak ile birlikte Hasan Demirkıran’ın barakasına gittik. Birlikte alkol aldıktan sonra sigaram bitmişti. Param olmadığı için kendisinden 'Bana 10 lira ver sigara alacağım' dedim. Ancak 'Param yok' dedi. Ben de parası olduğunu biliyordum vermeyince sinirlendim. Daha sonra çıkan tartışmada bıçakladım" dedi.

CEP TELEFONU DA EVDEN ÇIKTI

Jandarma ekiplerinin Fuat Balkan’ın evinde yaptığı ikinci aramada ise ölen Hasan Demirkıran’a ait cep telefonu ve cüzdanı bulundu. Jandarma Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından Balkan ve arkadaşı Gülşen Aktoprak geniş güvenlik önlemleriyle Marmara Ereğlisi Adliyesi’ne sevk edildi.

BALKAN TUTUKLANDI, DEMİRKIRAN TOĞRAĞA VERİLDİ

Savcılık sorgularının ardından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Fuat Balkan, 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanırken, Gülşen Aktoprak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Hasan Demirkıran'ın cenazesi ise memleketi Tekirdağ’ın Hayrabolu İlçesi’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.