Çiğdem Aydın

Üniversite eğitimi gören 20 yaşındaki E.A isimli kız öğrenci sınıf arkadaşlarının cüzdanlarını çaldığı gerekçesi ile gözaltına alındı. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde (UKÜ) 4 öğrenciye ait cüzdan ve içerisinde bulunan paraları çaldığı öne sürülen zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı,  hırsızlık suçlarını istemeden yaptığını, hasta olduğunu ve psikolojik destek istediğini dile getirdi. Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının önceki gün saat 12.00 sıralarında Haspolat’ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde hazırlık sınıfında kimsenin olmadığı biranda Özge Şendur, Şeyma Barutçu, Büşra Karadağ ve Sibel Aker’e ait cüzdanları çantalarından alarak çaldığını söyledi. 

Çaldığını çöp bidonuna attı

Polis, çalınan cüzdanlardan Şendur’a ait 500 TL, Barutçu’ya ait 30 TL para bulunduğunu, ayrıca tüm cüzdanlarda banka kartları, kimlikler olduğunu belirtti. Zanlının çaldığı cüzdanlardan ikisini çöp bidonuna, bir tanesini ise kızlar tuvaletine attığı kaydeden polis, içinde 500 TL olan Şendur’a ait cüzdanın ise henüz bulunamadığını ifade etti. Polis, çöp bidonu ve kızlar tuvaletinde bulunan cüzdanların içindekilerin eksiksiz bulunarak emare olarak alındığını, Şendur’a ait cüzdanın arandığını belirterek, soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Polis, alınacak ifadeler de olduğunu belirterek zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

“Bende Kleptomani hastalığı var”

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı, üç cüzdanı çaldığını kabul ederek, “İstemeden oldu. Bende Kleptomani hastalığı var. Her şeyi almak istiyorum. Alınca da pişman oluyorum ve geri veremediğim için aldıklarımı atıyorum. Aldığım üç cüzdanın içerisinden hiçbir şey almadım. Ancak içinde 500 TL olduğu söylenen cüzdanı ben almadım. Tedavi olmak istiyorum” dedi.

Aktarılan olguları ve zanlının söylediklerini değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün tutuklu kalmasına ve bu sure içerisinde Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde muayene edilmesine emir verdi.