Devrim Demir

Hafta sonu Girne’de uyuşturucu ile yakalanan zanlı Muhammed Furkan Kaştaş, polise verdiği ifadede uyuşturucu satıcılarının isimlerini itiraf etti.

Aldığı isimler doğrultusunda harekete geçen Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli ekipler, dün öğle saatlerinde Taşkınköy’de operasyon düzenledi.

Ülkede öğrenci olarak bulunan, 22 yaşındaki Havva Hilal Özkan’ın çantasında yapılan aramada yarım gram ağırlığında Hint keneviri bulundu.

Operasyon esnasında Özkan’la birlikte 23 yaşındaki Hüseyin Taşseven’de tutuklandı.

Zanlılar, tutukluluk esnasında polise verdikleri ifadede söz konusu uyuşturucu maddeyi Asil Kocaoğlan’dan aldıklarını itiraf etti.  Polis, aynı gün Kocaoğlan’u Lefkoşa’da tespit etti.

Kocaoğlan’un aracında ve üzerinde yapılan aramada toplam 10 gram ağırlığında Hintkeneviri bulunurken, zanlı Asil Kocaoğlan polise verdiği ifade de söz konusu uyuşturucu maddeyi 56 gram olarak Güney Kıbrıs’tan Kasım ayı içinde ithal ettiğini itiraf etti.

Tutuklanan zanlılar, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın yeni başladığını belirterek üç zanlının da 2’şer gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Hassas terazi ve uyuşturucu ezme aleti de bulundu

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram mahkemede verdiği ifadede zanlılar Havva Hilal Özkan, Hüseyin Taşseven ve Asil Kocaoğlan’ın önceki gün saat 13.55 sıralarında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklandıklarını anlattı.

Polis çavuşu Bayram, Girne’de aynı suçtan tutuklu bulunan zanlı Muhammed Furkan Kaştaş’ın itirafı üzerine zanlı Havva Hilal Özkan ve Hüseyin Taşseven’in tutuklandığını söyledi.

Bayram, zanlı Özkan’ın el çantasında yarım gram, kalmakta olduğu evde mahkeme emri ile yapılan aramada ise 4 adet içerisinde uyuşturucu olan sigara izmariti ve şeffaf naylon bulunduğunu kaydetti.

Taşseven’in üzerinde ve evinde her hangi kanunsuz bir şey bulunmadığını belirten soruşturma memuru, zanlı Asil Kocaoğlan’ın üzerinde 2, KC 169 plakalı aracında ise 8 toplam 10 gram Hint Keneviri bulunduğunu ifade etti.

Bayram, ayrıca Kocaoğlan’ın evinde yapılan aramada ise 1 adet hassa terazi ve uyuşturucu ezme aleti bulunarak emare alındığını kaydetti.

Soruşturma devam ediyor

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlıların gönüllü ifade verdiklerini ve suçlarını itiraf etiklerini kaydetti.

Bayram ayrıca hafta sonu olması nedeniyle uyuşturucu maddelerin ve bulunan emarelerin analize bugün gönderileceğini belirterek, zanlıların 2’şer gün daha poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.