Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler Milletvekili Armağan Candan, Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Ergün Serdaroğlu ve Demokrat Parti Ulusal Güçler Milletvekili Hasan Taçoy Brüksel’de, Avrupa Parlamentosundaki siyasi grupların temsilcileri vemilletvekilleri ile görüşmeler gerçekleştiriyor.

Heyetin temasları hakkında BRT’ye konuşan CTP BG Milletvekilli Armağan Candan, Pazartesi gününden itibaren Avrupa Parlamentosundaki çeşitli siyasi grupların yetkilileri ile görüşmeler yaparak, müzakere sürecinin gelmiş olduğu son aşama hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Candan, “Görüşmelerimizde bir yandan müzakere sürecine ilişkin Kıbrıs Türkleri’nin hassasiyetlerini diğer yandanda Kıbrıs Türk Halkının AB’ye uyum sürecinin hızlandırılması için katkıların artması gerektiğini aktardık" dedi.

Armağan Candan, bir çözümle birlikte sağlıklı ve hızlı AB’ye uyum geçiş sürecinin şart olduğunu vurguladıklarını da belirtti.

Hellimin coğrafi işaret tescili konusunu da görüşmelerde gündeme getirdiklerini kaydeden Candan, Brüksel’de bulunan KTTO ve Sanayi Odası yetkililerinin de hellim konusunu Avrupa Birliği Komisyonu ve Konsey üyeleri görüştüklerini söyledi.

Candan, Avrupa Birliği’nin Derinya ve Aplıç kapılarının açılması nedeniyle gerekli olan yol çalışmaları için kaynağı karşılayacak olmasından da memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Candan, Brüksel temasları çerçevesinde dün akşam da KKTC’nin Brüksel temsilcisi Gizem Alpman’ın ev sahipliğinde Türkiye’nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel ve Türkiye’nin Belçika Büyükelçisi Hakan Olcay ile yemekte biraraya gelerek, müzakere sürecine ilişkin görüş alış verişinde bulunulduklarını söyledi.

CTP BG Milletvekilli Armağan Candan, Avrupa Komisyonu’nun Türkiye ilerleme raporunda yer alan Kıbrıs paragrafında eski raporlara göre pek değişiklik olmadığını, müzakere sürecine destek çağrısı yapılmasının ise olumlu olarak değerlendirdiğini de belirtti.