Gazeteci – Yazar Arslan Mengüç’ün sağlık durumu ciddiyetini korumakla birlikte sevindirici gelişmeler de yaşanıyor. Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Baş Hekimi Sevim Erkmen, beyin kanaması teşhisiyle önce Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine ardından da ailesinin isteğiyle Yakın Doğu Hastanesine sevk edilen Gazeteci Yazar Arslan Mengüç’ün sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Mengüç’ün solunumunun daha rahat olması için cihaza bağlandığını söyleyen Erkmen, böbrek fonksiyonlarının bozuk olduğunu ve vücudundaki enfeksiyonu da kontrol altına almaya çalıştıklarını aktardı 

Arslan Mengüç’ün şu anda hayati tehlikesinin o lup olmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Erkmen, “Henüz daha uyku halindedir. Y ine de hayati tehlikesi vardır” dedi. 

Sevim Erkmen, Mengüç’ün uyutularak beyindeki reflektif ataklarının önlendiğini belirterek şunları söyledi: 

“Nöroloji yönünde yapılan tetkiklerinde, böbrek fonksiyonlarının bozuk olduğu bir enfeksiyon tespit edilmişti. Bunlar kontrol altına alınmaya çalışıldı. Bu arada hasta uyutuldu. Beyindeki hasara bağlı olarak reflektif atakları tedavi altına alındı. Uyutularak bu ataklar önlendi. ŞU an itibarıyla böbrek fonksiyonları iyi, enfeksiyon kontrol altına alındı. Tansiyonu da iyi durumda seyrediyor. Sol tarafını hareket ettirebiliyor. Sağ tarafının durumu da uyandırıldıktan sonra belli olacak.” 

DUALAR MENGÜÇ’E 

Öte yandan dün Arslan Mengüç’ün bir an önce iyileşmesi için dün Cuma namazı sonrasında Lefkoşa İsmail Safa Camii’nde dualar okundu. 

Gazeteci-yazar Arslan Mengüç, geçtiğimiz Pazartesi günü geçirdiği beyin kanaması nedeniyle önce Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne, ailesinin isteği üzerine Salı günü de Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmişti.