Kamalı Haber

Bafra Turizm Bölgesi Kaya Artemis Oteli’nde 24 Nisan 2011 tarihinde Mehmet Bal isimli casino şoförünü kaçırarak tehdit ettikleri, ciddi şekilde dövdükleri ve parmaklarını çelik puro makasıyla kesmek istedikleri iddiasıyla Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar aleyhinde verilen kararı yanlış bularak istinaf dosyalayan Başsavcılık 4 kişiye verilen para cezasını hapis cezasına çevirtmeyi başardı.

Yargıtay Ceza Heyet Başkanı Hüseyin Besioğlu, üye Ahmet Kalkan ve Emine Dizdarlı huzurunda görüşülen istinaf duruşmalarının ardından karar dün açıklandı. Heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Ahmet Kalkan açıkladı. Kararda savcılığın dosyaladığı verilen beraat kararlarının bozulması ve para cezasının azlığına yönelik istinaf başvurusunu değerlendirdiklerini belirten Yüksek Mahkeme Yargıcı Ahmet Kalkan, almış oldukları kararları açıkladı.

Savcılığın istinaf başvurusu reddedildi

Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu beraat kararlarına yönelik itirazını değerlendirdiklerini ancak verilen kararın doğru olduğunu çünkü iddia makamının sanık Hakan Atıcı, Mustafa Arıoğlu, Zeki Özkan Orhan Asiltürk, Metin Aydın, Önder Aslan ve Berat Gönen’in, İddia Makamı tarafından makul şüpheden arişekilde kanıtlayamadığı “Adam kaçırma” ve “Şiddet tehdidi” davalarından mahkûm etmenin mümkün olmadığını bu nedenle verilen beraat kararının doğru olduğunu ve savcılığın istinaf başvurusu ret ettiklerini açıkladı.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Ahmet Kalkan, sanıklar Orhan Asiltürk, Metin Aydın, Önder Aslan ve Berat Gönen ise İddia Makamı tarafından makul şüpheden ari şekilde kanıtlanan “Ciddi darp” suçundan dolayı 2’şer bin TL para cezası almaları yönünde verilen kararın ise yanlış olduğunu belirtti. Kalkan, sanıkların bu nedenle almış oldukları cezanın tadil edilmesi yönünde karar ürettiklerini belirterek sanıkların almış oldukları para cezasını iptal edip, 6 ay hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.