Gündem Kıbrıs Özel - Erhun Özyürek / Mehmet Aktunalar

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, dün CTP-BG Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali'nin yaptığı ağır eleştirilere Ada TV'de Gözde Bekir'in sunuculuğunu yaptığı Günaydın Ada programına telefonla katılarak cevap verdi.

Gözde Bekir'in konuyla ilgili görüşlerini aldığı Gazimağusa Belediye Başkanı Arter, yapılan eleştirilerle ilgili, "Çok işimiz var birde bunlarla uğraşmaya vaktimiz yok." dedi.

Belediye Başkanı Arter'in telefon görüşmesinden satır başları:

Belediye'nin içinde bulunduğu malî durumu değerlendiren Arter, "Gazimağusa Belediyesi'ni 13,6 milyon borçla devraldım. Belediyenin şu anki borcu 11 milyon. Çeki çıkmayan 4 milyon TL'lik alacaklılar şu an 500 bin TL'ye kadar düşmüş durumda." açıklamasında bulundu.

Gazimağusa Milletvekili Şahali'nin değindiği '200 günde 51 istihdam' konusuna da açıklık getiren Belediye Başkanı Arter, "Gazimağusa Belediyesi'ne yapılan istihdamların sadece 2 tanesi sözleşmelidir. Diğer alınan çalışanların hepsi geçici personeldir. İşleri bitince görevleri bitecektir. Görevlerini tamamlayan 7 geçici işçi de durmuştur." şeklinde konuştu. Gazimağusa'nın kalitesinin artması için gerekirse daha fazlasının da yapılabileceğini dile getiren Arter, bu durumun seçimlerle bağdaştırılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı İsmail Arter, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gazimağusa'nın yağmurla yaşadığı çeşitli sorunlar vardı. Göreve geldikten sonra yağmurlarla birlikte yaşanan çeşitli sorunları çözdük. Mağusa'da eski görüntülerin yaşanmasının önüne geçmeye çalıştık."

"Belediye çalışanlarına yönelik baskı veya aramızda sorun olup olmadığını, personele ve Gazimağusa halkına sormak lazım. Bu memleket küçüktür."

"Göreve geldikten sonra tahsilat konusunda iyileştirmelerde bulunduk. Düşüncemiz altyapıyı geliştirme yönünde. Altyapıyı geliştirmek zorundayız. Açıkcası yapacak çok işimiz var bir de bunlarla uğraşmaya vaktimiz yok. Zira başarılı olup olmadığımız 4 yıl sonra ortaya çıkacak."