Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Belediye Meclis Grubu tarafından yapılan eleştirilere yanıt verdi.

İsmail Arter yaptığı yazılı açıklamada, yasa gereği 24 saat öncesinden meclis üyelerine davet gönderilmesine rağmen, CTP’li Belediye Meclis üyelerinin 17 Ağustos tarihli toplantıya katılmayarak “sorumluluktan kaçtıklarını” savundu. Arter, nisap sağlanamadığı için toplantıyı açamadıklarını söyledi.

CTP Gazimağusa Belediye Meclis Grubu’nun  açıklamasında “iki üyenin belediyeyi temsilen yurt dışında bulunduğu bir zamanın beklenmiş olması, hem art niyetli, hem acemice yapılmış bir işgüzarlıktır” ifadelerinin kullanıldığını kaydeden Arter, “Burada bir art niyet aramanın, bunu bir işgüzarlık olarak görmenin, hangi akıl ve mantık çerçevesinde böyle düşünceler taşındığının anlaşılması mümkün değildir. Bu yazıyı kim kaleme aldıysa, ben şahsen akıl tutulması yaşıyor diye düşünüyorum. Benim böyle bir niyetim yoktur” dedi.

Su fiyatının belirleneceği ve tüzüğün görüşüleceği bu toplantının önemli olduğunu belirten  Arter, şöyle devam etti:

“Diğer iki partiden de birer arkadaşımız mazeretlerini bildirerek toplantıya katılmadılar. CTP’den iki arkadaşın da yurtdışında olduğunu biliyoruz. Yani 16 üyenin 4’ü olmadığında geri kalanlarla bu konuları konuşabiliriz, tartışabiliriz. Günün sonunda oybirliği ile geçmesi benim için önemlidir. Eğer gerekirse karar aşamasında bunu erteleyebilirdik de. Ancak hiç katkı koymadan oturdukları yerden art niyet arama, bunun bir acemilik ve işgüzarlık olduğunu söyleme aslında art niyetin bu açıklamayı yapanlarda olduğunu ortaya çıkarmaktadır.”

Gazimağusa için çalışırken engellemelerin yanlış olduğunu  ifade eden Arter, “çalışmalarımıza katkı koymalarını, görüşlerini vermelerini bekliyorum” dedi.

Arter, “Toplantıya gelemeseler anlarım ama böyle bir açıklama ile toplantıya gelmemelerini anlamlandıramıyorum”  dedi ve şunları ekledi:

“Gelemeyebilirler, nisap sağlanamayabilir, yasada hepsinin yeri vardır. Nisap sağlanamadığında yasa gereği toplantı 48 saat sonraya ertelenir. Fakat su fiyatının belirleneceği ciddi bir konuda bir katkıları olmayacaksa ve bu sorumluluktan kaçmak isterlerse, bu kullandıkları yöntem tamamdır. Bu toplantı eninde sonunda yapılacaktır, bundan kimse kaçamaz. Dolayısıyla tekrardan kendilerinin aklı selime davet ediyorum.”