Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Gazimağusa’da engellilerin yaşamını kolaylaştıracak projelerle ilgili olarak Mimarlar Odası yetkilileriyle görüştü.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  Belediye Başkanı İsmail Arter,  Mimarlar Odası Başkanı Azmi Öge ile  bir araya gelerek, Oda’nın konuyla ilgili kapsamlı çalışması Engelli Standartları Kitapçığı ile ilgili bir görüşme yaptı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Mimarlar Odası ile Gazimağusa için neler yapılabileceği konusunda geçmişte de temaslarının olduğunu, dostluk ilişkilerinden dolayı görüşlerini karşılıklı olarak sürekli paylaştıklarını, Mimarlar Odası’nın çalışmalarının kentin fiziki anlamda olması gereken yere taşınması noktasında önemli olduğunu söyledi.

Gazimağusa’nın  bir çok açıdan engeli olan bir şehir olduğuna dikkat çeken Arter, geçmişteki yanlış uygulamalar neticesinde şehirlerde fiziksel hareket sıkıntısı oluştuğunu kaydetti.

 Arter, 17 aylık görev süresi boyunca bu konulardaki sıkıntıları çözmek için çeşitli komisyonlar ve sivil toplum örgütleri ile bir araya geldiğini, yaya güvenliği ve engelli dostu kent projelerinin öncelikleri ve hedefleri arasında olduğunu, engelli dostu bir Mağusa hedeflerinde Engeli Standartları Kitapçığı’nın kendilerine ışık tutacağını ifade etti.

1449061637.jpg

Arter, şehirleri geliştirirken ve modernleştirirken dikkatli hareket edilmesi gerektiğini,  engelli bireylere göre şehrin dizayn edilmesinin önemli bir ihtiyaç olduğunu, standartlar kitabının yayınlanmasından sonra işbirliğinin daha da önemli bir hale geldiğini söyledi.

Arter, Mimarlar Odası ile işbirliğinin çok gerekli olduğunu, belediyenin yapacağı her çalışmada Mimarlar Odası’nın bilgisinden ve tecrübesinden faydalanacaklarını kaydetti.