Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Maraş’ta Kombos Meydanı’nda yapımına yeni başlanan park düzenleme çalışmasını ve Karakol Bölgesi’nde düzenleme yapılacak sahil şeridini ziyaret ederek yerinde inceleme yaptı.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Maraş Bölgesi’nde merkezi konumda bulunan Kombos Meydanı olarak bilinen parkın bütünüyle düzenlenmesi için başlayan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Arter, kötü durumda olan parkı yenilerken bölgedeki trafik akışının düzenlenmesi için de çalışma yapacaklarını söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili açıklamasında, Maraş Bölgesi’nin Kombos Meydanı diye bilinen büyük meydanındaki parkın Maraş’a yakışmadığını, hem bölgeyi bayındır hale getirmek hem de insanların kullanabileceği bir meydan yaratmak için çalışma başlattıklarını kaydetti.

Arter, Serbest Liman ile Gülseren Gazinosu arasındaki sahil şeridinde ise kapsamlı çalışmanın başlayacağını ve bölgede denizle birlikte ağaçlık alanı halkın kullanabileceği bir duruma getireceklerini söyledi.

Arter, diğer projelerle ilgili de bilgi vererek,  hem kaldırım hem aydınlatma işlerini kapsayacak Salamis Yolu Düzenleme Projesi’nden bahsetti.

Trafikle ilgili çalışmaları da içerecek projeyle Salamis Caddesini Gazimağusa’ya yakışan bir caddeye dönüştüreceklerini söyleyen Arter, Gazimağusa turizmine büyük katkısı olacak Hendek Düzenleme Projesi için ise en önemli aşama olan Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan onay aldıklarını aktardı.

Arter, projenin uyumlu bir çalışma ile ihale aşamasına geldiğini, diğer büyük projelerden olan Perşeme Pazarı’nın da ihale aşamasında olduğunu söyledi.