Bakanlar Kurulu, dün Başbakan Ömer Kalyoncu başkanlığında gerçekleştirilen ve yaklaşık 4 saat süren toplantıda. "Fiyat farkını vatandaşa yansıtmamak" amacıyla Elektrik santralleri için, yüzde 1 kükürt içeren yakıt alma süresini uzatılması ve Eczane Açılışlarının Düzenlenmesi Tüzüğü’nde de değişiklik yapması kararının yanı sıra DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyelerinin ve  Serbest Liman ve Bölge Yönetim Kurulu Üyelerinin görevden alınmasıda görüşülüp karara bağlandı.

DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Üyelerinin ve  Serbest Liman ve Bölge Yönetim Kurulu Üyelerinin görevden alınmasıyla ilgili Bakanlar Kurulu'nun yapmış olduğu açıklama şöyle:

Bakanlar Kurulu Serbest Liman ve Bölge Yönetim Kurulu Üyelerini de görevden aldı. Buna göre, Serbest Liman ve Bölge Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Hüda Hüdaverdi ile üyeler Halil Talaykurt, Hüseyin Özcafer, Ahmet Tamkan görevden alındı.

Bakanlar Kurulu, DAÜ Vakıf Yöneticiler Kurulu Başkanı İsmail Arter, yönetim kurulu üyeleri Dr. Mehmet Faydalı ve Hayri Orçan’ın görevlerine son verilmesi hususunun Cumhurbaşkanı’na önerilmesini karara bağladı.

Dünkü Bakanlar Kurulu kararları için TIKLAYINIZ