ARTER DE EYLEMDE OLACAK: Mağusa Belediye Başkanı Arter, Derinya Kapısı’nın açılmasını desteklediğini vurguladı. Derinya Kapısı ve Maraş’ın Mağusa halkı için bir umut olduğunu kaydeden Arter, kapının açılması talebiyle 16 Mayıs Cumartesi günü yapılacak eylemde Mağusalılar ile birlikte olacağını kaydetti

Nadire BAHADİ

Derinya Kapısı’nın açılmasına yönelik 16 Mayıs Cumartesi günü Derinya bölgesinde düzenlenecek eylemde Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Mağusalılar ile birlikte eyleme destek verecek. Derinya Kapısı’nın Mağusa halkına yarar sağlayacağını düşündüğünü söyleyen Arter, Kuzey ve Güney’e geçişlerde iki taraftaki halka kolaylık sağlanacağını kaydetti. 

Arter: Derinya Kapısı’nın açılmasını destekliyorum

Maraş konusu gibi Derinya Kapısı’nın da gündemde olan bir konu olduğunu söyleyen Mağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Derinya Kapısı ve Maraş’ın Mağusa halkı için bir umut olduğunu söyledi.

Derinya Kapısı’nın açılması ile iki toplum arasında iyi ilişkiler yaşanması açısından da oldukça olumlu bir gelişme olacağını ifade eden Arter, böyle bir gelişmeye kimsenin tepki göstermeyeceğini düşündüğünü söyledi. Mağusa Belediye Başkanı olarak Derinya Kapısı’nın açılmasını desteklediğini vurgulayan Arter, çok önceden yapılan görüşmelerde böyle bir gelişmenin yararlı olduğunu düşündüklerini kapının açılmasının kat edilecek mesafe için yararlı olacağını hep söylediklerini kaydetti. Güney ve Kuzey’e geçişlerde kilometrelerce yol kat edilerek geçişlerin Akyar Sınır Kapısı’ndan yapılmasının zorluklarının farkında olduklarını söyleyen Arter, konunun sıcak kalması, dikkat çekmesi ve çözüm bulması için yapılacak eyleme destek belirtmek için katılacağını söyledi.