Geçitkale Belediyesi ile Dev-İş’e bağlı Devrimci Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sendikadan yapılan açıklamaya göre, toplu iş sözleşmesiyle belediye çalışanları maaş ve sosyal haklarında hayat pahalılığının üzerinde artış elde ederken, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kadın çalışanlar için idari tatil olarak kabul edildi..

Sözleşmeye, Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ile Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit imza attı.

Devrimci Genel İş Başkanı Ömer Naşit, 8 Mart’ın emekçi kadınların mücadelesini simgeleyen ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ülkede hayat bulabilmesi için verilen mücadelelerin sembol günü olduğunu belirterek, “Nasıl ki 1 Mayıs’lar bir mücadele günüdür, 8 Mart’ın da bir mücadele günü olarak algılanması gerektiğini düşünüyoruz. Sistem içinde iki kez ezilen kadın emekçiler için 8 Mart’ın tatil olmasının, 1 Mayıs’lar gibi sembolik bir önemi olduğunu düşünüyoruz. 8 Mart yeme-içme veya kadınlara hediyeler dağıtma günü değil, kadın emeğinin özgürleşmesi için mücadelenin yükseltildiği bir gündür” dedi.

Naşit, Geçitkale Belediyesi’nin ekonomik olarak zor durumda olmasına rağmen çalışanların maaş ve özlük haklarında iyileştirmeler yaptığını da kaydetti.

Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş da, geçmişinden bugüne emekçi ve mücadelelerinin yanında olduğu ifade ederek, belediyenin ilklere imza atmaya devam ettiğini kaydetti.

Çalışanların sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının gerçekleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getiren  Öztaş, “Yıllardan beridir çalışanların yaşadığı mağduriyet bu yıl itibariyle giderilmeye başlandı. Bundan dolayı memnunuz” dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün idari tatil olarak belirledikleri uygulamanın kadın emeği ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine verdikleri önemin göstergesi olduğunu söyleyen Öztaş, belediyenin ayıca kadın sığınma evi yapımı ile ilgili olarak bölgede çalışma başlattığını da kaydetti.