Eniz Orakcıoğlu

Surlar İçi’nde 50 yıldır tatlıcılık yapan Kamil Sayan, mütevazı dükkânında yaptığı tatlıları özenle müşterilerine sunarken, eski ve yeni bayramları kıyaslayarak yeni bayramların tadı tuzu kalmadığını söylüyor.

“Dükkânın önünde uzun kuyruklar oluşurdu”

Eskiden bayramlarda dükkânın önünde uzun kuyruklar oluştuğunu söyleyen Kamil Usta, “O dönemlerde insanlar ekmek kadayıfı ve güllaç siparişlerini bayramdan günler önce verirlerdi, bayramlarda hiçbir ev tatlısız olmazdı. İnsanların maddi durumu daha kötü olduğu halde muhakkak her evde tatlı vardı” şeklinde konuştu.

“Bayramların tadı tuzu kalmadı”

“Eski bayramlar çok farklıydı, şimdi bayramların tadı tuzu yok” diyen Kamil Usta, eskiden bayramlar için sipariş yetiştiremediğini, artık tek tük tatlı siparişi aldığını söyleyerek bu duruma isyan ediyor. Mesleğini çok seven tatlıcı Kamil Sayan, kötü gidişata rağmen 50 yıldır mesleğini bir gün bile aksatmadan yapmaya devam ediyor.

Ekmek kadayıfına rağbet yok

Bayramda tatlı yemek isteyen vatandaşlara tatlıların fiyatlarını söyleyen Kamil Usta, Baklavanın kilosunu 30 TL’den, Ekmek Kadayıfı tepsisini de 60 TL’den satıyor. Kamil Usta, daha çok baklavaya rağbet olduğunu ve ekmek kadayıfına eskisi kadar talep olmadığını da sözlerine ekliyor.