İsmail Volkan

Düzova’da yaşayan vatandaşlar köy içerisinde bulunan ağılların yarattığı sorunlardan bıktıklarını belirterek, köy dışına çıkarılmaları için yetkililerin bir an önce harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Köy dışında ağıl bölgesi olmasına rağmen, hala köy içerisinde ağıl bulunmasının yanlış olduğunu söyleyen vatandaşlar, koku nedeniyle evlerinin balkonlarında dahi oturamadıklannı, bir çok böceğin verdiği rahatsızlığa maruz kaldıklarım aktardı.

Yetkililere şikayet etmelerine rağmen dikkate alınmadıklarını öne süren vatandaşlar, “2014 yılına geldik köyümüz hâlâ mandıra kokuyor. Küçümsenecek bir koku değil. Yıllardır çekiyoruz.
Artık bir çaresini bulsunlar” diye konuştu.

Köylülerden gelen şikayetleri dikkate alarak mal sahipleriyle konuştuğunu belirten Düzova Muhtarı Yılmaz Yılmazoğlu, ağıllar bölgesinde yer bulunmadığı için üreticilerin köy içerisinde kaldığını aktardı. Köy içerisinde bulunan iki ağılın köy dışarısına taşınması için ilgili makamlarla görüştüğünü anlatan Yılmazoğlu, mal sahiplerinin de Kaymakamlığa gerekli müracaatları yaptığını, Taşkent veya Değirmenlik köylerinde bulunan ağılların taşınacağı bölgeden yer istediklerini kaydetti.

"Ada genelinde birçok köyde bu sorun var"

Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu da konuyla ilgili açıklamasında, ada genelinde
neredeyse birçok köyde bu tarz sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, ağılların köylerden çıkarılması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyledi. Hayvancıların uygun bölgelere taşıması için gerekli araştırmaları yaptıklarını anlatan Değirmencioğlu, belediyelerle işbirliği içerisinde, gelen şikayetleri dikkate alıp değerlendirdiklerini kaydetti.

Ağıl bölgesinde arazisi olmasına rağmen köyden çıkmayanlar için ikaz ve uyarı yaptıklarını aktaran Değirmencioğlu, uyanların dikkate alınmaması durumunda mahkemeye başvurduklarını belirtti.

Değirmencioğlu, Düzova köyünde bulunan ağılların köy dışına çıkarılması için çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, ağıl sahiplerine taşınmaları için yer gösterileceğini vurguladı.