11'nci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, koalisyon görüşmelerine ilişkin, "Artık görüşme, konuşma, diyalog zamanı. Ümit ederim ki hayırlısı neyse o ortaya çıkar" dedi.

Abdullah Gül, bayram namazını Süleymaniye Camii'nde kıldı. Namazın ardından camiden ayrılan Gül'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Abdullah Gül, yanına gelen vatandaşların fotoğraf çektirme isteğini de geri çevirmedi. Gazetecilere açıklama yapan Gül, "Bütün halkımızın, milletimizin bayramı mübarek olsun. Ramazan ayı geldi geçti. İnşallah bu mübarek günler, yüzü suyu hürmetine hep böyle döner. Bütün milletimizin geleceği iyi olsun. Herkes hayırlısıyla yeni senelere ulaşır. Sadece kendi vatandaşlarımızın değil, bütün Müslümanların, bütün insanlığın hayrını isteriz. İnşallah bu günler hep daha iyi geleceklere vesile olur" dedi.

Basın mensuplarının, koalisyon görüşmeleriyle ilgili sorularını da yanıtlayan Gül, "Bunu yürüten arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Bayram zaten sevgi, muhabbet, diyalog ayıdır. Seçimlerden sonra da böyle bir diyalog ortamının başladığını görüyorum, bundan da büyük bir memnuniyet duyuyorum. İnşallah hayırlısı neyse o olsun memleketimiz için. Artık görüşme, konuşma, diyalog zamanı. Ümit ederim ki hayırlısı neyse o ortaya çıkar" diye konuştu.