Artvin Valisi Kemal Cirit, "Şuana kadar 7 vatandaşımızı kaybettik, 1 çocuğumuz kayıp ve arama çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin'de yaşanan sel felaketi ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Cirit, "Ara ara heyelanlı sahalarda ve kaya düşmeleri yaşadığımız bir alanda bulunmaktayız. Şuana kadar 7 vatandaşımızı kaybettik, 1 çocuğumuz kayıp ve arama çalışmalarımız devam ediyor. Bir evimizdeki vatandaşımıza ulaşmak için çaba sarf ediyoruz. Daha önce 8 olarak açıkladığımız kaybımızı bir vatandaşımız daha sonra hayata döndürüldü. Bunun için sevinçliyiz ama maalesef 7 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Şuan için Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız arayarak hem başsağlığını hem de taziye dilediklerini ilettiler. Bir de görevli ve yetkili olan kurumları talimatlandırdılar. Şuan için 22.30'da Başbakanlık uçağıyla da Sayın Orman Bakanımız Trabzon'a iniş yapacaktır. Orman Bakanlığı'na ait diğer komşu illerimizle birlikte bütün iş makineleri bölgemizdeki Hopa'ya sevk edilmiş durumdadır" dedi.

Hopa'da rekor denilebilecek bir yağış gerçekleştiğini söyleyen Vali Cirit, "Yağmurda görüldüğü üzere ara ara devam etmekte. Çalışmalarımızı etkileyen ciddi bir durum söz konusu olmaz ise sabaha kadar bu trafik akışını sağlayacağımızı ümit ediyorum. Şuan gün içerisinde Hopa'ya son dönemin rekor denilebilecek yağışı gerçekleşti. Metrekareye 261 kilogramlık bir yağış düştü. Şuan için küçük aralıklarla Artvin-Hopa arası trafik geçişlerine müsaade ediyoruz, ama her aracın geçebileceği söz konusu değil. Sabaha kadar yeniden bir heyelan yaşamazsak burayı açabileceğimizden ümit ediyorum" diye konuştu.

Kayıp olan diğer çocuğun ise bulunduğu bildirildi.