Gamze Pir Baykur

Mağusa’da kaldığı Balcıoğlu Apartmanının yanına çöp dökmemesi için komşusu Mustafa Balcıoğlu tarafından uyarılan Kaner Yıldırımer, komşusu Mustafa Balcıoğlu’na bıçak çekip tehdit ederken, Mustafa Balcıoğlu’nun eşi Bahar Balcıoğlu’na ise küfür ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

“Şiddet tehtidi”, “Uygunsuz hal ve hareket”, “Küfür” ve “Rahatsızlık” suçlamalarıyla ilgili olarak dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Yıldırımer, tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

“Aşağıya inmezsen seni keserim…”

Meselenin tahkikat memuru Ayhan Arabi, zanlı Kaner Yıldırımer’in 15 Ağustos tarihinde kalmakta olduğu Balcıoğlu Apartmanının yanında bulunan toprak alana çöp dökmemesi için kendisini uyaran Mustafa Balcıoğlu’nu korkutmak için tasarrufunda bulundurduğu toplam 20 cm uzunluğundaki bıçağı sağa sola gelişi güzel sallayarak “Aşağıya in. Eğer inmezsen seni keserim” demek suretiyle şiddet tehtidinde bulunduğunu, Bahar Balcıoğlu’na ise küfür ettiğini açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Arabi, askıda benzeri davaları bulunan zanlı Yıldırımer’in uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

dsc_1304.jpg

Tutuksuz yargılanacak…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Kaner Yıldırımer’in kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine ve hafatada iki gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi.

Evi “çöp ev”, komuşular ise tepkili…

Mağusa Kaza Mahkemesi tarafından teminata bağlanan zanlı Kaner Yıldırımer’in yaklaşık 5 yıldır Baykal bölgesinde kiracı olarak yaşadığı ev adeta çöp ev haline geldi. Yıldırımer’in yaşadığı evi çöplük haline getirmesi ve mahalle halkının da sağlığını tehdit etmesi başta apartman sakinleri olmak üzere mahalle sakinlerinin de tepkisini topluyor.

Apartman sakinleri, Yıldırımer’in yaklaşık 5 yıldır Balcıoğlu Apartmanı zemin katta kirada kaldığını ve evi çöplük haline getirdiğini söyledi.

Ev sahibinin ise Yıldırımer’i evden çıkaramadığını ve mahkemeye başvurduğunu belirten apartman sakinleri, Yıldırımer’in yaşadığı evde elektrik ve suyun olmadığını, Yıldırımer’in ise komşularının su depolarına bez batırıp vücudunu silerek yıkandığını iddia etti. Belediyeye ve kaymakamlığa bir çok kez başvuruda bulunulduğunu da dile getiren apartman sakinleri, belediyenin ilgili biriminin gelerek çöp eve müdahale etmesini bekliyor.

dsc_1303.jpg