Suna ERDEN 

Girne’de 12 gündür gerçekleştirilen ana kanalizasyon hat altyapı çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, çalışmaların tamamlandığı yollar yeniden asfaltlanamadı. Konuyla ilgili Star Kıbrıs’a konuşan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, ülke genelinde asfaltın hammaddesi ile ilgili bir sıkıntı olduğunu, firmalarda bu hammaddenin bulunmadığını ancak kısa bir süre sonra bu sorunu çözeceklerini söyledi. Aşağı Girne olarak bilinen bölgedeki yollarda çalışmaların devam edeceğini ifade eden Güngördü, yarım kalan bazı projeleri tamamlayacaklarını ve yeni projelere de imza atacaklarını ifade etti. 

ÜLKEDE ASFALT SORUNU VAR 

Girne için belediye olarak yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade eden Güngördü, ilk etapta başlattıkları alt yapı çalışmalarının bazı noktalarda tamamlandığını, bazı noktalarda ise devam edeceğini söyledi. Güngördü, aşağı Girne olarak bilinen yerde kanalizasyon çalışmalarına başlayacaklarını ifade ederek, altyapı çalışmaları biten ancak asfaltlanamayan yollarında kısa süre sonra tamamlanacağını ifade etti. Güngördü, çalışmaların bittiği yollarda asfalt yapamadıklarını açıklayarak, ülke genelinde asfaltın hammaddesi ile ilgili bir sıkıntı olduğunu en kısa zamanda bu sorunu çözeceklerini ve yarım kalan yolların tamamlanacağını ifade etti. 

YARIM KALANLAR TAMAMLANACAK 

Girne’de gerçekleştirilen bazı projelerin yarım bırakıldığını dile getiren Güngördü, açık Pazar ihalesinin yapıldığını ancak çatı kısmının bu ihalenin dışında bırakıldığını söyledi. Güngördü, “Çatı açık pazarın en önemli kısmıdır. Yazın sıcağından kışın soğuğu ve yağmurundan korunmak için önemlidir. Açık Pazar ihalesine çıkıldı ancak çatı kısmı ihalenin dışında bırakıldı. Neden tek seferde yapılmadı anlamak imkânsız” dedi. Tenis kortu projesinde de eksiklikler olduğunu dile getiren Güngördü, sahalar yapıldığını fakat elektrikler ve oturma yerleri ile ilgili sorunlar olduğunu söyledi. Güngördü, yarım bırakılan projeleri tamamlamak için ihaleye çıktıklarını belirterek, bu sorunların en kısa zamanda çözüleceğini, açık pazara çatı yapılacağını, tenis kortunun elektrik ve oturma yerleri ile ilgili eksiklikleri gidereceklerini açıkladı. Yeni projelere de imza atacaklarını kaydeden Güngördü, tarihi Girne Kalesi’ne giden yola kanalizasyon yapacaklarını, elektrik çekeceklerini ve liman bölgesine yeni bir meydan yapacaklarını sözlerine ekledi.