BRT’de 10 dakika Haber’de Pembe Paşaoğluları’nın sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, asgari ücret ve asgari ücretin belirlenmesi konusundaki yasa çalışması hakkında bilgi verdi.

Bakan Gürpınar, asgari ücretin belirlenmesi konusundaki sistemin daha objektif kriterlere oturtulması için yasa çalışması olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmaların yarın işveren ve işçi sendikalarına sunulacağını açıklayan Gürpınar, sendikalara gerçekleşecek ziyaretlerle çalışmanın tartışmaya açılacağını belirtti.

Bakan Gürpınar, değişikliklerde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantılar sonucunda karar alamaması durumunda hükümetin asgari ücreti belirleme yetkisi olmasının da öngörüldüğünü kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, asgari ücreti belirleme kriterlerindeki öneriler arasında Komisyon’un üye sayısının artırılmasının da bulunduğunu dile getirdi.

Bu yıl asgari ücretin yeniden belirlenip belirlenmeyeceğine de değinen Gürpınar, asgari ücretin bu hafta içinde netleşeceğini, aksi halde gecikilmiş olacağını söyledi.