“Mağusa Bölgesi için Yeşil Sokaklar” temasıyla yapılan etkinliğe Gazimağusa Milletvekili Erkut Şahali, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı.

Kentte merkezi konumda bulunan ve halkın yürüyüş yolu olarak kullandığı Aşıklar Yolu’nun batı güzergahında da mevcut bitkilerin arasına çalı türü bitkilerin ekimi yapılarak kentin bu noktası halkın nefes alabileceği bir yere dönüştürelecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazimağusa Belediyesi’nin UNDP-ACT RENEWAL ile birlikte yeşil sokaklar temasıyla bitkilendirme çalışması yaptıklarını, yağmurun bereketinin çalışmayı engelemediğini söyledi. Gazimağusa’yı yeşillendirme amacıyla Aşıklar Yolu’na da alçak boylu bitkiler ekeceklerini söyleyen Arter, sivil toplum örgütlerinin ve halkın desteğiyle Gazimağusa’yı daha iyiye götürecek bir çalışma yaptıklarını, güneyden katılımcıların da aralarında olduğunu söyledi. Arter, Gazimağusa’nın peyzajı açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu, yeşillendirme çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti.