GAÜ - Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Asım Vehbi, son günlerde tartışma konusu haline getirilmeye çalışılan Türkiye Cumhuriyeti ile KKTC Hükümetleri arasında imzalanan, Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurulması anlaşmasının gerekliliğine işaret etti.

Asım Vehbi, yaptığı yazılı açıklamada “Kurulacak olan Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi’nin, gerekliliğine inanıyoruz. KKTC sporunun tesisleşmesine, gelişmesine ve KKTC gençlerinin sağlıklı ve kaliteli yetişmesine katkı koyacağını beklediğimiz için merkezin kurulmasını savunuyor ve destekliyoruz” dedi.

Vehbi, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı ile KKTC Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında 2012 yılında imzalanan, biri Lefkoşa’da diğeri Gazimağusa’da olmak üzere 2 tane gençlik merkezi inşası, - Atatürk Stadyumu’nun tartan pistinin yenilenmesi gibi- gençlik ve spor alanlarındaki yatırım ve projeleri kapsayan anlaşmanın halen tamamlanamadığını hatırlattı. Bunun, ülkedeki siyasal istikrarsızlıktan kaynaklandığını belirten Vehbi, kurulacak Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi sayesinde bu tür projelerin hayata geçirilmesinin siyaset üstü bir önem kazanacağına dikkat çekti, bundan da ülke sporu ve gençliğinin kazançlı çıkacağını ekledi.

GAÜ-Çetinkaya Türk Spor Kulübü Başkanı Asım Vehbi ayrıca ülke sporunun maddi imkânsızlıklardan dolayı tesisleşmesi neredeyse imkânsız hale geldiğini, bunun da ülke sporunun gelişmesinin karşısında büyük bir engel teşkil ettiğini belirtti.

Vehbi Ofisin, iddia edilenin aksine, KKTC makamlarını işlevsiz bırakmayacağını Türkiye’nin, KKTC’nin onaylayacağı program ve projelere mali, teknik ve donanım desteğinin sağlanacağını kaydetti. İmzalanan metnin içerisinde herhangi bir teslimiyetçi tutum olmadığını söyleyen Vehbi “tam aksine, Türkiye ve KKTC devleti ve halkları arasında var olan dostluk ilişkisine dayanarak, gençlik ve spor alanındaki işbirliğinin geliştirilerek ileri düzeye taşınması ve koordine edilmesini hedefliyor” dedi.

Vehbi açıklamasında, “GAÜ - Çetinkaya Türk Spor Kulübü olarak, KKTC sporunun ve gençliğinin önünü açacak, kurumsallaşma ve tesisleşmeye ciddi bir biçimde katkı koyacak projelere ve oluşumlara her zaman desteğimiz tamdır” ifadelerini kullandı.