Yıldırım ve aşırı gerilimden korunmada aşırı gerilim koruma cihazları yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu cihazları genel olarak sıralarsak İç Yıldırımlık Sistemi,Aşırı Gerilim Koruma Ünitesi, Alçak Gerilim Parafudru, SurgeArrester, Koruma Kofresi,  en sık karşılaşılan terimlerdir. Günümüzde ise en sık kullanılan cihaz ekonomik olmaması sebebi ile alçak gerilim parafudrlarıdır. Oldukça yaygın kullanım alanı olan parafudrlarinverterlardanscada sistemlerine geniş bir alanda kullanılırlar.

Aşırı gerilim koruma cihazlarından olan agparafudrlarB Sınıfı AG parafudr, C sınıfı AG Parafudr, D sınıfı AG Parafudr ve B+C Sınıfı AG parafudr olarak temel gruplara ayrılırlar. Bu noktada önemli olan nominal gerilim ve ne türde bir koruma yapılacağıdır. Data koruma, CCTV koruma, PLC koruma sistemleri bir fabrikada bulunan ayrık sistemlerin ihtiyaçlarına göre doğru parafudr seçilmelidir. Bu noktada seçimi önemlidir.

Evimizde bulunan bilgisayardan fabrikadaki sürücüye kadar bütün elektronik sistemler yıldırımdan ötürü yanabilir. Bunun önüne geçebilmek için seçilen ürün kadar topraklaması da önemlidir. Parafudr topraklaması bu açıdan önemlidir.  yapılırken eğer standartlara bakarsanız parafudr topraklama değeri olarak net bir değer yoktur. Aslında böyle keskin bir direnç değerine ihtiyacımız yoktur. Önemli olan parafudrun toprak hattına en kısa noktadan bağlanmasıdır. Bu bağlantının ürün sınıfına göre kablo kesiti önemlidir. B sınıfı ürünler 16 mm2,C sınıfı ürünlerde 6 mm2 kesitli kablo ile bağlanmalıdır.

Yılkomer yılların tecrübesi ile size yıldırım ve korunmada uzman mühendis kadrosu ile sizlere ücretsiz teknik destek sağlamaktadır. Eğer sizin de aşırı gerilim ve yıldırımdan korunamda sorunlarınız varsa sitesini ziyaret edebilirsiniz.