Yaşar Suvat

Başkent Lefkoşa’nın Mücahitler Parkı’na yolu düşenlerin mutlaka gördüğü birisi Hacı Remzi Güvercin…  Tam 92 yaşında… İlerleyen yaşına rağmen her sabah boya sandığını sırtına vurup hayat mücadelesine devam ediyor… Remzi Güvercin, ekmek parası için parktaki ağaçların gölgesinde boya sandığını kuruyor ve her sabah müşterilerini bekliyor… 

Diyalog muhabirine, “Kimseye muhtaç olmadan, kendi yağımla kavrulmak için çalışıyorum” diyen Hacı Remzi Güvercin, bir asra yaklaşan yaşına rağmen her sabah hayat mücadelesine yeniden başladığını söylüyor.

Asıl mesleği olan ayakkabıcılığı, yaşlandığı için yapamadığını aktaran Güvercin, ayakkabı boyayarak ekmeğini kazandığını belirtiyor.

“1923 doğumluyum. Ada’ya seksen yedi de geldim. Mesleğim kunduracı. Ben artık yaşlandım, ondan sonra şimdi boyacılık yapıyorum. Kimseye muhtaç olmayayım diye. Kimseye zararım dokunmasın. Kendi yağımla kavruluyorum. Ben kendi geçimimi sağlıyorum. Allah razı olsun eş den dosttan. Elim ayağım tutuyor çok şükür. Çalışıp ekmek paramı kazanıyorum. Bu yaştan sonra da Allah beni kimseye muhtaç etmesin” ifadelerini kullandı.