Duygu Alan

Lefkoşa, Domuzcular Burnu’nda faaliyet gösteren Lefkoşa Kentsel Sağlık Merkezi’nin hizmeti taşınma işlemi neeni ile kısa bir süreliğine durdu. Lefkoşa Kentsel Sağlık Merkezi, Tren Yolu Polikliniği’ne taşınıyor.

Dispanserin ise bundan sonra nerede sağlık hizmeti vereceği konusunda bakanlıktan henüz bir karar çıkmadı.

Göğüs hastalıklarının teşhisinin yapıldığı dispanserin akıbetinin ne olacağının bilinmemesi hekimlerde endişeye neden oldu.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Lefkoşa Kentsel Sağlık Merkezi’nin Tren Yolu Polikliniği’ne taşınma işlemlerinin sürdüğü, dispanserin nereye aktarılacağı konusunda ise henüz bir karara varılmadığı kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, dispanser yeni yerine taşınana kadar hastaların Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne aktarılacağı kaydedildi.

Askerde olağanüstü güvenlik dikkati çekti

Domuzcular Burnu’nda Haziran ayında yaşanan küçük çocuğa tecavüz olayının ardından askerin kapıda almış olduğu güvenlik önlemi dikkati çekerken, Lefkoşa Kentsel Sağlık Merkezi’nin uzun yıllar hizmet verdiği bu askeri bölgeden taşınması, yaşanan tecavüz olayının akabinde olması da kamuoyunda tartışma konusu oldu.

Dana: Asker yerini talep etti

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, konuya ilişkin Havadis’e açıklamada bulundu.

Dana, Lefkoşa Kentsel Sağlık Merkezi binasının askere ait olduğunu ve askerin yerini talep etmesi üzerine merkezin mevcut yerinden taşınacağını belirtti.

Lefkoşa Kentsel sağlık Merkezi’nin Tren Yolu Polikliniği’ne taşınacağını ifade eden Dana, taşınma işleminin devam ettiğini kaydetti.

Dana, dispanserin ise nereye taşınacağı konusunda bakanlığın iki alternatif üzerinde değerlendirmesini sürdürdüğünü belirtti.

Kemal Deniz Dana, dispanser yeni bir yere taşınana kadar hastaların Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Göğüs Servisi’ne aktarılacağını, hastaların kesinlikle mağdur olmayacağını ifade etti.

Dana, “Domuzcular Burnu zaten bakanlığın değildi. Asker imzalanan bir protokol ile orayı vermişti, şimdi asker yerini talep etti. Zaten Tren Yolu Polikliniği’ni de büyütüyoruz. Lefkoşa Kentsel Sağlık merkezi de bu poliklinik bünyesinde olacak” diye konuştu.