Suna Erden

Güney Kıbrıs’ta kaldığı öğrenilen Rus uyruklu Roman Krasnikov, Kuzey Kıbrıs’a gelip fotoğraflanması yasak olan askeri bölge içinde kalan yerleri çektiği tespit edilerek gözaltına alındı. Cep telefonu ile Gazimağusa’daki askeri yasak bölgeleri çeken zanlı dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

ASKERİ BÖLGELERİ ÇEKTİ 

Polis, zanlı Roman Krasnikov’un 3 Ekim tarihinde KKTC’ye turist olarak giriş yaptığını, Gazimağusa’da dolaşırken cep telefonu ile askeri bölge içerisinde kalan eski yıkık binaların fotoğrafını çekerken tespit edildiğini söyledi. Polis, gözaltına alınan zanlının telefonunda yapılan incelemede askeri yasak bölgelere ait fotoğraflar bulduklarını belirtti. Polis, zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının davasının Perşembe günü oturum yapacak olan Askeri Mahkeme huzurunda görüşüleceğini belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti. 

AMACIM BAŞKAYDI 

Mahkeme, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanması ve 5 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verirken söz hakkı alan zanlı, amacının eski yapıları çekmek olduğunu, suç işlediğinin farkında olmadığını söyledi.