Genel görüşmesi 27 Ekim tarihli genel kurul toplantısında tamamlanan “Birleştirilmiş Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi”nin madde madde görüşülüp, oylaması, "gündeme gelen yeni önerilerin dikkate alınması" adına gruplar arası varılan mutabakat gereği komiteye geri gönderilmişti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nun bugünkü toplantısında Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun önerisiyle Askerlik Yasa Tasarısı daha detaylı konuşulmak ve oylanmak üzere 24 Kasım Pazartesi gününe ertelendi.

ÇELER: "SAMİMİYETSİZSİNİZ"

Yapılan önerinin ardından söz alarak kürsüye çıkan TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve hükümeti samimiyetsizlikle suçladı.

Çeler, Başbakan Yorgancıoğlu'na bu önerinin başkası tarafından verilen talimatla yapıldığını ve bu konuda samimiyetsiz olduğunu dile getirdi. Zeki Çeler, "15 Kasım törenlerinde Vicdani Retçilerin yaptığı eyleme gösterilmeyen höşgörüsüzlükle samimiyetsiz olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz." dedi. 

Meclisin Bugünkü oturumunda bu yasa tasarısının görüşülmesi ve oylanması için hiç bir olumsuzluk olmadığını ve nisabın bulduğunu dile getiren Çeler, bu tasarıya en sert tavrı gösteren isim oldu.

UBP BU ÖNERİYE OLUMLU BAKTI

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Çeler'in ardından söz alarak kürsüye çıktı. Başbakan Yorgancıoğlu'nun meclise sunduğu bu öneriyi olumlu bulduklarını ve Çeler yaptığı iddiaların hoş olmadığını dile getirdi.

YORGANCIOĞLU: "KAHRAMANLIK YAPIYORSUNUZ"

TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler'in iddialarının ardından söz alarak kürsüye çıkan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'nun bu tür davranışlar sergileyerek Çeler'in şov ve kahramanlık yaptığını dile getirdi. 

Ayrıca Başbakan kimsenin öküzün altına buzağı aramaya çalışmasın dedi.