Duygu Alan

Karaoğlanoğlu Muhtarı Hüdaverdi Tutku, Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’ne ait spor tesisleri ile Karaoğlanoğlu Karamehmet Balıkçılar ve Yatçılar Birliği’ne ait balıkçı barınağının kullanım haklarının özel bir şirkete verilmesine ön ayak olduğu yönünde hakkında bazı iddialar ortaya atıldığını belirterek iddiaların tümünün asılsız olduğunu kaydetti.

Hüdaverdi Tutku, Havadis’e yaptığı açıklamada, “Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’de uzun yıllar görev yaptım ve kulübün binasında, sahasının alımı, yapımı ve tellenmesinde çok büyük emekleri olan kişilerden biriyim. O dönemde kulüp çok aktifti, birçok etkinlikler yapılırdı ve biz hiçbir zaman kulübün malını, mülkünü, kullanım haklarını birine vermeyi düşünmedik, asla da böyle bir girişimimiz olmadı. Zaman geçti, kulübün binası, kullanımı el değiştirdi. Biz Karaoğlanoğlu halkı olarak Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’nü kaybettik. Şuanda üstü bizim altı bizim değil gibi bir durum var. 25 yıldır muhtarım ben bu dönemde köyümü çok sevdim ve severek gönülden hizmet ettim. Ben köyümü, köyüme ait olan malına da asla zarar gelmesini istemiyorum. Hiçbir zaman da buna müsaade etmedim. Etmem de. Ben bu köyden almadım aksine köye cami yaptırdım, muhtarlık binası yaptırdım, elimden gelen en iyi hizmeti verdim. Ancak son günlerde hakkımda Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’ne ait spor tesisleri ile Karaoğlanoğlu Karamehmet Balıkçılar ve Yatçılar Birliği’ne ait balıkçı barınağının kullanım haklarının özel bir şirkete verilmesine ön ayak olduğum yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu iddiaların tümü asılsız” diye konuştu.

“Konuyu Başbakan ve ilgili bakanlara götürdüm”

Hüdaverdi Tutku, söz konusu şirket yetkililerinin 5-6 ay önce muhtarlık binasına giderek kendisi ile konuyu görüştüklerini ancak muhtar olarak kendisinin böyle bir şeye asla onay vermeyeceğini şirket yetkililerine de belirttiğini söyledi.

İlgili şirketin satın almış olduğu arazide otel inşaatına başladıktan sonra muhtarlığa bu kez de şirkette çalışan bir mühendisin gittiğini ve kendisine bir plan götürdüğünü anlatan Tutku, şunları anlattı: “Büyük bir plandı ve ben detaylı inceleyemedim. Mühendis, bana kendi arazilerinin yanında bulunan bazı arazileri icar etmek istediklerini bizim de bu arazilerden faydalanabileceğimizi söyledi. Söylediği anda karşı çıktım. Bu yerlerin köyümüze ait olduğunu, bu yerlerin özel şirkete icar edilmesine karşı olduğumuzu belirttim. Ertesi gün Karaoğlanoğlu Muhtar Azası Sertaç Çukur ile birlikte dönemin Başbakanı Ömer Kalyoncu’ya gittik ve konuyu Sayın Kalyoncu’ya anlatıp, bizim böyle bir şeye karşı olduğumuzu da belirttik. Sayın Ömer Kalyoncu da bu konunun kendilerine de gittiğini ama imzalamadıklarını belirterek bize beklememizi söyledi. Ulaştırma Bakanı Sayın Tahsin Ertuğruloğlu’nu çağırdı ve ‘Dikkat edin Alsancak’ta bir hata yaptık. Benzer hatayı yapmayalım. Burayı da vermeyelim. Bu yerleri icar etmeyelim’ dedi. Bize de merak etmememizi arazilerin icar edilmeyeceğini söyledi. Oradan Çıktık, Çevre Bakanı Sayın Kutlu Evren’in yanına gittik. O da Turizm Bakanı Sayın Sucuoğlu’nu aradı. Sayın Sucuoğlu, bir cenazede olduğundan Müsteşar Sayın Kemal Deniz Dana ile görüştü ve durumu aktardı.

“Muhtarlara, kulüp ve birlik başkanlarına da gereğini açıkladım”

Köye geldiğimizde Karaoğlanoğlu ‘S’ Bölgesi muhtarını, Edremit muhtarını, Karaoğlanoğlu Spor Kulübü’nün başkanını ve Karaoğlanoğlu Karamehmet Balıkçılar ve Yatçılar Birliği başkanını toplantıya davet ettim. Toplantıda konuyu ve tüm gelişmeleri ilgili paydaşlara aktardım. Toplantıda böyle bir şeye asla müsaade etmeyeceğimi de tekrarladım.

“Protokol ile ilgim yok”

Ortada bu yerlerin icarlanmasına ilişkin protokole imza koyduğum yönünde de bir iddia daha var. Bu da yalan. Asla hiçbir protokole imza atmadım. Kaldı ki benim zaten böyle bir amacım, niyetim, talep ve isteğim olmadığı gibi yetkim de yok. Ben verilsin desem bile benim elimde olan bir yetki değil.”