Devrim DEMİR

Ercan Havaalanından ülkeye, tasarrufundaki uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken detektör köpek tarafından tespit edilmesi üzerine tutuklanan zanlı Cemali Aslan aleyhindeki soruşturma tamamlandı. Aslan aleyhinde alınan 1 günlük tutukluluk süresi dolarken, zanlı dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkeme’sine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlının ülkede turist statüsünde olduğunu belirterek yargılanmadan kaçmasını engellemek için 30 günü geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Soruşturma tamamlandı  

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Mustafa Zor mahkemede verdiği ifadede zanlı Cemali Aslan’ın 5 Ekim tarihinde ülkeye giriş yapmak isterken üzerinde uyuşturucu madde ile yakalandığını anlattı.

Polis memuru Mustafa Zor, zanlının üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu pantalonun sağ ön cebinde sigara paketinde içerisinde uyuşturucu madde Hint Keneviri olduğuna inanılan 6 adet tütünle karışık sigara bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve ülkede turist olarak kaldığını belirtti.

Zor, zanlının davaları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmeyecek şekilde Merkezi Cezaevine gönderilmesi talebinde bulundu.