Suna Erden

İş Sağlığı ve Güvenliği tartışmalı konuların başında gelirken dün ülkede meydana gelen iki iş kazasında bir işçi ağır yaralanırken, bir işçi ucuz kurtuldu. 

Girne Alsancak bölgesinde dün meydana gelen iş kazası sonucu 44 yaşındaki Cengiz Topel Uyguroğlu ağır yaralandı. Bir şahsa ait iki katlı evin çatısında izolasyon işleri yaptığı esnada dengesini kaybeden Uyguroğlu’nun 3 metre yükseklikten düştüğü ve vücudunun birçok yerinde kırıklar oluştuğu belirtildi. Öte yandan aynı gün içerisinde bir başka iş kazası da Lefkoşa’da meydana geldi. Ördüğü duvarın yıkılması ile yaralanan Saddetin Polat kazayı ucuz atlattı. 

AĞIR YARALANDI, AMELİYATA ALINDI 

Alsancak Ilgaz bölgesinde yapmı devam eden bir şahsa ait inşaata dün saat 14.30 sıralarında iş kazası meydana geldi. İskele üzerine çıkarak çalışma yapan 44 yaşındaki Cengiz Topel Uyguroğlu dengesini yitirerek 3 metreden yere çakıldı. Başından darbe alan ve vücudunda kırıklar oluşan Uyguroğlu ambulansla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı. Ağır yaralanan Uyguroğlu’nun amilyat edildiği ve durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

LEFKOŞA’DAKİ KAZA UCUZ ATLATILDI 

Bir başka iş kazası da Lefkoşa’da meydana geldi. Küçük Kaymaklı bölgesinde Netcom LTD’ye ait inşaatta çalışan Saadetin dün saat 12.30 sıralarında duvar ördüğü esnada ördüğü duvar üstüne yıkıldı. Meydana gelen iş kazasında hafif yaralanarak Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Polat’ın sağ ayağında ezilme olduğu öğrenildi.