Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği Başkanı Tanju Müezzinoğlu, bölge esnafı olarak, eski Lefkoşa Polis Müdürlüğü binasının bir üniversitenin Hukuk Fakültesi’ne uzun vadeli kiralanmasını istediklerini kaydetti.

Müezzinoğlu Başbakan Ömer Soyer Kalyoncu’ya da ilettiğini kaydettiği açıklamasında, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nün bir üniversitenin Hukuk Fakültesi’ne uzun vadeli kiralanmasının Surlariçi’nin canlandırılması için önemli olduğunu dile getirdi.

Bu konuda bir de Bakanlar Kurulu kararı olduğunu kaydeden Müezzinoğlu ilgili kararda şu ifadelerin yer aldığını belirtti:

“17 Nisan 2002 tarih ve E–740–2002 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Lefkoşa Polis Müdürlüğünün, YDÜ tarafından Hukuk Fakültesi olarak kullanımına olanak sağlanmıştır. Bina, yıllardır Surlar İçi Lefkoşa’nın göbeğinde perişan ve yüz karamız. YDÜ Kurucu Rektörü Sayın Dr Suat İ Günsel, Anıtlar Yüksek Kurulu Ve Eski Eserler nezaretinde 13 yıldır boş ve çökmeye başlayan eski Lefkoşa Polis Müdürlüğünü restore etmeye hazır olduğunu bildirmiştir.”