Lefkoşa’da yeni bir devlet hastanesi yapımı için çalışmalar başladı. Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, temeli 2017 yılının ilk çeyreğinde atılacak yeni hastane projesinin yaklaşık 350 milyon TL’ye mal olmasının beklendiğini ifade etti.

Tapu Dairesi ekipleri, hastane projesinin inşa edileceği arazideki teknik çalışmaları dün başlattı.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da Lefkoşa’ya inşa edilecek yeni hastane binasının yer alacağı arazide incelemelerde bulunarak, hastane yapım çalışmalarının başladığını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu, Tapu Dairesi Müdürlüğü ile görüştükleri ve tapu memurlarının dün itibarıyla yeni hastanenin yapılacağı BRTK tesisleri arkasındaki arazide çalışmalara başladığını duyurdu.

Tapu Dairesi memurlarının yeni hastane projesiyle ilgili ölçümleri yaptığı araziye giden Sucuoğlu, tapu memurlarından bilgi aldı; yeni hastane ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ülkede sağlık sistemi ve hastanelerin eski olmasından kaynaklanan bazı sorunlar olduğunu ifade eden Sucuoğlu, sorunların sırayla çözümlenmeye başladığı ve yakın zamanda tüm sağlık siteminin baştan aşağı yenileneceğini vurguladı.

TAPU DAİRESİ MEMURLARI ÇALIŞMALARI BAŞLATTI

BRTK tesisleri arkasındaki 270 dönümlük arazide inşa edilecek yeni hastane binası için tapu memurlarının dün çalışmalara başladığını ifade eden Sucuoğlu, ölçüm ve sınırların belirlenmesinin bayrama kadar tamamlanacağını kaydetti.

ÖNCELİK SAĞLIK SİTEMİ VE YENİ HASTANE PROJESİ

Ankara temasları sırasında Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile çok uyumlu çalıştıklarını ve KKTC sağlık sitemi için işbirliği programı hazırladıklarını da anımsatan Sucuoğlu, sağlık sistemi ve yeni hastane projesinin birinci ana konu başlıkları olduğunu belirtti.

1473331140.jpg

TEKNİK ÇALIŞMALAR BAYRAMDAN SONRA…

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ifade eden Sucuoğlu, bayramdan sonra Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek teknik heyetle sağlık ve yeni hastane konularında teknik çalışma yapılacağını kaydetti.

Sucuoğlu, yeni hastane projesinin Türkiye Sağlık Bakanlığı’nın 40’a yakın hastane projesinden yararlanılarak KKTC’ye özel yeni bir proje olarak çizileceğini söyledi.

Projenin gelecek 10-15 yıllık nüfus verileri, öğrenci ve turist sayısının dikkate alınarak hazırlanacağını belirten Sucuoğlu, tüm ülkeye hizmet verebilecek çağdaş bir hastane planladıklarını, bu nedenle titiz davrandıklarını vurguladı.

HEDEFLENEN SÜREDEN ÖNCE BAŞLAYACAK

Göreve geleli 4 aylık kısa bir sürede sağlık alanındaki ihtiyaçların çözümü için büyük yol kat ettiklerini ifade eden Sucuoğlu, projenin hedeflenen süreden önce başlayacağını belirtti.

HALKIN TÜM SAĞLIK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

Yeni hastanenin 700 yatak kapasiteli olmasının düşünüldüğünü de belirten Sucuoğlu, KKTC halkının tüm sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilecek modern bir hastane planlandığını ifade etti.

TEMELİ 2017 YILININ İLK ÇEYREĞİNDE ATILACAK

Yeni hastane projesinin Türkiye’den KKTC’ye borularla getirilen su temin projesinden sonra ikinci büyük proje olacağını belirten Sucuoğlu, temeli 2017 yılının ilk çeyreğinde atılacak projenin yaklaşık 350 milyon TL’ye mal olmasının beklendiğini kaydetti.

Sağlık Bakanı Sucuoğlu, hastanelerin alt yapılarının 2016 yılı sonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiğini de söyledi.

1473331138.jpg