Ceren Ercih

Astrolog Abdullah Abdulaziz, Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu programının konuğu oldu. Geçmişte de birçok tahmini ile gündeme gelen ve tahminlerinin haklılığı ile isim yapmış olan ünlü Astrolog Abdulaziz, KKTC ve Türkiye’nin yakın geleceği ile ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. 

“TÜRKİYE SAVAŞA GİDECEK” 

Türkiye Seçimlerinde AK Parti ile HDP’nin bir koalisyon oluşturacağını kaydeden Abdulaziz; “AK Parti 350- 355 milletvekili alacak. HDP parti barajı geçecek. 50-55 milletvekili alacak. MHP düşecek 60 milletvekili alacak. CHP’nin 120 milletvekili vardı şimdi 90-95 milletvekili alacak. Ak Parti ile HDP koalisyon yapacak ve Başkanlık sistemi olacak. Başkalık sistemi daha sonra ne olacak? Eylül –Ekim ayında Türkiye Irak’a savaşa gidiyor. Bu bir ihtimal değil bu kesin bir sonuç. Bazı problemler çıkacak ve Türkiye mecburen Kara Harekatı ile yardıma gidecek” dedi ve Dövizin 5 Temmuz’dan itibaren artış göstereceğini kaydetti; “Dövizler daha da artacak. Daha zor bir dönem bekliyor. 5 Temmuz’da dövizler artmaya başlayacak.” 

“SAVAŞ UÇAKLARI KULLANILABİLİR” 

Kıbrıs Meselesinin 2015 yılının sonuna kadar nihai bir çözüme kavuşturulacağını, kavuşturulmaz ise savaş uçaklarının boy göstereceğini belirten Abdulaziz, “Türkiye Kıbrıs Meselesi ‘ni 2015 bitmeden bitirmek istiyor. Bitmez ise savaş uçakları kullanılabilir” dedi. 

“MÜZAKEREYİ, AKINCI, BİR DEFA DA BİTİRECEK” 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Temmuz ile Eylül ayları arasında sıkıntılar yaşayacağını kaydeden Abdulaziz bunun sebeplerini ise şu sözlerle aktardı; “Bunun içinde Sayın Akıncı 5. viteste gider. Sayın Akıncı hayatında Temmuz ile Eylül arasında büyük sıkıntı yaşayacak. Yüzde 30 bir kesim Sayın Akıncı’dan rahatsız. Bu yüzde 30 anlaşma yapmayı da kabul etmez. Ancak Akıncı, bu sıkıntılara göğüs gererse hızlı bir şekilde her şey biter. Müzakereyi, Akıncı, bir defa da bitirecek.” 

“BAŞKANLIK SİSTEMİ KIBRIS’A TÜRKİYE’DEN DAHA ERKEN GELECEK” 

Parti içi meselelere de değinen Abdulaziz, sözlerini şöyle tamamladı; “Sayın Talat garanti bir parti başkanıdır. Büyük bir ihtimalle de Başbakan Ferdi Sabit Soyer olacak. Bir tek sıkıntı CTP’de değil diğer partilerde de sıkıntılar var. Erken seçime gidildiğinde kimse kazanmayacak, kimse birinci parti gelmeyecek. 50 milletvekilinden en fazla 15’i kazanacak. Yenileri gelecek. DP bitti. DP hükümette olmayacak. Hatta Sayın Hasan Taçoy, UBP’ye geri dönecek. Ama parti onu kabul edecek mi etmeyecek mi bu belli değil. Bu seçimde 4 parti gelecek CTP,UBP, TDP, SDP… Eğer şimdi bir koalisyon olacaksa bu koalisyon CTP ile UBP arasında olacaktır. Bunun sebebi ise Sayın Akıncı, muhalefet istemez. Arkasında hoş ve büyük bir iş götürecek hükümet istiyor. Sayın Özersay parti kurmayacak. Çok akıllı biri. Daha onun zamanı var. Sayın Kudret’in zamanı gelecek ama parti kurmayacak. UBP Parti Başkanı değişecek. Faiz Sucuoğlu, parti başkanı olacak. Başkanlık sistemi Kıbrıs’a Türkiye’den daha erken gelecek.”