Evrim Kamalı

Lekoşa’nın Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde, yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu’na otomobiliyle çarparak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses’in aleyhindeki dava dün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde kaldığı yerden devam etti.

İddia makamı dün mahkemeye 6 tanık dinletti davadaki 16. tanık dünkü ilk tanık olan Adli Tıp uzmanı İdris Deniz maktuleye ait otopsi raporunu mahkemeye emare olarak sunduktan sonra yapmış olduğu çalışmayı mahkemeye aktardı. Tözün Hamzaoğlu 17. Tanık olarak mahkemeye çıktı. Hamzaoğlu, mahkemede işletmecisi olduğu Köseoğlu markete âit kamera görüntülerini emare sundu. 

İddia makamı 18. tanığı olarak mahkemeye kaza sonrası cansız bedenin savrulduğu evin sahibi mahkemeye bildiklerini aktardı.

19. Tanık olan kadın ise Asya’nın en son kendisi ile konuştuğunu ve dışarı çıktığını kısa süre sonra uçak sesine benzeyen bir ses duyduğunu ve ardından bir patlama sesi duyulduğunu herkesin dışarı çıktığını kendisinde yolun kenarında duran arabasına baktığını söyledi. Kendisinin olayın etkisi altında şoka girdiğini söyledi.

20. Tanık göz doktoru Matilda Masaroğluları ise sanığı 2 kez muayene ettiğini Sanığın bir gözünün olmadığını diğer gözün ise 10 metreden ki objeyi ancak 4 metreye gelince göre bildiğini söyledi. Doktor ayrıca gece ve alkollü olunduğunda gözün görüş mesafesinin azaldığını söyledi.

İddia makamının dünkü Son tanığı ise kaza raporunu hazırlayıp sanığın aracının süratini tespit eden Türkiye’de İTÜ de görevli  Doç. Dr. Turgut Gülmez idi tanık makine mühendisi olduğunu ve 10 yıldır mahkemelerde kaza raporu hazırlayıp sunduğunu söyledi. Gülmez kendisine gelen verileri değerlendirdiğini bölgede bulunan üç ayrı yerdeki 3 ayrı kamerayı incelendiğini ve sanığın takriben 188 km ile 149km hız arasında bir süratle maktüleye çarptığını belirtti.

Tanığın ifadesinin ardından dava kaldığı yerden devam etmek üzere mahkeme heyeti tarafından 23 Mart tarihine ertelendi.