Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, Türkiye’de Elazığ, Van ve Bitlis’ten sonra dün Gaziantep’te düzenlenen terör saldırısının faillerinin masum insanları çocuk, genç, yaşlı demeden katlederek, insanların en mutlu ve savunmasız oldukları bir anda bu vahşeti gerçekleştirerek hiçbir değer yargısıyla değerlendirilemeyecek kadar cani olduklarını bir kez daha gösterdiklerini kaydetti.

Atalay yaptığı yazılı açıklamada, tarih boyunca bütün terör eylemleri ve teröristlerin, dini, dili, ideolojileri, coğrafyaları ne olursa olsun, ürettikleri şiddet,  korku ve kaos üzerinden eylemin muhatapları arasında güvensizlik ve paranoya üreterek umutları yok etmeyi hedeflediğini belirtti.

“Terör ve benzeri kirli oyunlar, barışı temel ilke edinen ve asla barış umudunu kaybetmeyen, farklılıkları zenginlik olarak özümseyen, insan olma onurunu kalbine ve fikrine kazıyanlar karşısında hiçbir zaman tutunamamıştır, tutunamayacaktır” ifadelerini kullanan Atalay, 15 Temmuz’da, hangi alt kimliğe sahip olursa olsun darbeye karşı duruşuyla milli irade ve demokrasi manifestosu yazan milletin terör odaklarını tarihin karanlık dehlizlerindeki benzerlerinin yanına göndereceğini kaydetti.

Sürecin, Türkiye ve bölge insanı, olduğu kadar, tüm küresel güçler ve dünya insanlığı için de ciddi bir sınav olduğunu ifade eden Atalay, “Umudumuz istisnasız her beşerin benliğine Allah tarafından yaratılışta yerleştirilen hedef insanlık/iyilik kodunun terörün beslendiği kan dökme ve fesat çıkarma koduna evrensel düzlemde galip gelmesidir. Biz her şeyin farkındayız…” dedi.

Açıklamasında, masum insanlara karşı düzenlenen saldırılara doğrudan ve dolaylı destek verenlerle arkasındaki zihniyeti kınayan Atalay, “Söz konusu elim olaylar nedeniyle şahsım ve temsil ettiğim camia adına milletimizin, terör kurbanlarının ve yakınlarının acısını paylaşır, yaralılara Yüce Allah’tan acil şifalar dilerim.” ifadelerine yer verdi.