ÖZGÜ: 15 HAZİRAN’DA GÖREV SÜRESİ DOLUYOR: Vakıflar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Din İşleri Dairesi Başkanı Atalay’ın 15 Haziran tarihinde sözleşmesinin biteceğini ifade ederek Atalay’ın yerine bir başkasının mı atanacağı yoksa Atalay’ın göreve devam mı edeceğinin Başbakan ve Cumhurbaşkanı’na bağlı olduğunu söyledi

ATALAY: GÖREVİMİN BAŞINDAYIM: Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay ise açıklama yapmaktan kaçınırken “Ben görevimin başındayım” demekle yetindi. Kendisinin sözleşmesinin feshedilmediği takdirde otomatikman uzayacağını da ifade eden Atalay, son sözü Cumhurbaşkanı’nın söyleyeceğini kaydetti

Bertuğ TOPAL

Din İşleri Başkanlığı’nda Başkan Talip Atalay’ın Türkiye’deki seçimlere katılmak üzere Türkiye’ye gitmesi ve aday olamamasının ardından geri dönmesiyle süren süreç devam ediyor.
Atalay’ın 15 Haziran tarihinde bitecek olan sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceği ise merak konusu.

Din İşleri Başkanı’nın ataması Başbakan’ın önerisi ve Cumhurbaşkanı’nın atamayı yapması ile gerçekleşiyor.

Bundan sonraki süreçte 15 Haziran’da Talip Atalay’ın sözleşmesinin yenilenip yenilenmeyeceğine Cumhurbaşkanı ve Başbakan karar verecek.

Aday olmuş kazanamamıştı

Talip Atalay, 7 Haziran’da Türkiye’de yapılacak genel seçimlerde Mersin’den milletvekili seçilmek için AK Parti’den aday adayı olmuş ancak AK Partililerin desteğini alamayarak aday adaylıktan milletvekili adaylığına seçilememişti.

Aday olamayınca geri döndü

Talip Atalay, AK Parti’de gerçekleştirilen aday adaylığı seçimlerinde aday olmak için Mersin halkından yeterli desteği alamamıştı. Atalay, Türkiye’deki seçimlerde aday olamamasının ardından KKTC’deki Din İşleri Başkanlığı görevine geri dönmüştü.

Özgü: 15 Haziran’da görev süresi doluyor

Vakıflar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü, Havadis’e yaptığı açıklamada Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay’ın 15 Haziran tarihinde sözleşmesinin biteceğini ifade ederek Atalay’ın yerine bir başkasının mı atanacağı yoksa Atalay’ın göreve devam mı edeceğinin Başbakan ve Cumhurbaşkanına bağlı olduğunu söyledi. Özgü, Başbakan’ın Din İşleri Dairesi Başkanı için bir isim önereceğini Cumhurbaşkanı’nın da bu ismi onaylaması halinde atamanın yapılabileceğini ifade ederek bu sürecin 15 Haziran’da başlayacağını belirtti.

Atalay: Görevimin başındayım

Din İşleri Dairesi Başkanı Talip Atalay ise açıklama yapmaktan kaçınırken “ben görevimin başındayım” demekle yetindi. Kendisinin sözleşmesinin feshedilmediği takdirde otomatikman uzayacağını da ifade eden Atalay, son sözü Cumhurbaşkanının söyleyeceğini kaydetti.

Din görevlileri siyasete karışmıştı

KKTC’de siyasete karışmaması gereken çok sayıda din görevlisi, Talip Atalay’ın milletvekili olabilmesi adına, seçim kampanyasında yer almıştı. Aralarında Lefke Müftüsü Ömer Akın, Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır, Şeyh Nazım Camii İmamı Mehmet Genç gibi isimler, KKTC’den Mersin’deki AK Partililere seslenerek, Atalay’a destek istemişti.

Vakıflar İdaresi rahatsızlığını belirtmişti

Vakıflar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özgü o dönem Havadis’te çıkan haberde Talip Atalay’ın
Türkiye’deki seçimlere girerken Din İşleri Başkanlığı’ndan istifa etmemesinin etik olmadığını belirtmiş ve Vakıflar İdaresi’nin bu durumdan rahatsız olduğunu ifade etmişti.