Din İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Atalay, Merkezi Almanya’nın Köln şehrinde olan İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Sosyal Hizmetler Başkanı Mustafa Uyanık başkanlığındaki heyetle görüşmesinde, dünyada, özellikle yakın çevrede olanlardan dolayı Müslümanların bayram sevincini gönlünce yaşayamamasına neden olduğunu söyledi.

Barış ve kardeşliğin hâkim olması için dua ettiklerini belirten Atalay, IGMG gibi sivil girişimlerin barış ve kardeşliğin yayılmasına olumlu katkı sunduğunu kaydetti.

Mustafa Uyanık da konuşmasında, IGMG’nin Avrupa’da, başta Türkiyeli olmak üzere 5 milyon insanın dini ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için 45 yıldır hizmet eden dini bir cemaat olduğunu hatırlattı.
 
Uyanık, konuşmasında dini liderler arasında süren diyaloğa da işaret ederek son günlerde dünyada tırmanan düşmanlık ve kargaşaya rağmen KKTC Din İşleri Başkanı Atalay’ın yaptığı çalışmaları bütün Avrupalı Müslümanlar gibi takip edip, barışa, kardeşliğe yönelik mesajlarına katıldıklarını söyledi.

Başkan Atalay’ın ve Kıbrıs Türk halkının bayramını kutlayan Uyanık, sıcak misafirperverlikten dolayı Atalay’a teşekkür etti.