Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, İstanbul Vezneciler’de düzenlenen saldırıdan sorumlu olanların, insanlık ve insani değerlerle her türlü bağının kopmuş olduğunu kaydetti.

Atalay, yaptığı yazılı açıklamada, “Çok sayıda can kaybına neden olan bu melun saldırının sadece insana değil, can taşıyan her varlığa karşı şefkat ve merhametin had safhaya çıktığı, inanan-inanmayan herkese maddi ve manevi sofraların açıldığı mübarek Ramazan’ın bir sabahında gerçekleştirilmesi, saldırganların insanlıkla, insani değerlerle her türlü bağını kopardığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Ramazan gibi istisnai bir maneviyat ikliminde masumların kanını akıtanların, Kur’an-ı Kerim’in ifadesiyle insanlık âlemindeki sefillerin en sefili, alçalmışların en alçalmışları olduğunu kaydeden Atalay, “Duamız odur ki; kalpler bu ayda yumuşasın, hatalardan dönülsün, rahmet, merhamet ve bereket en belirgin bir şekilde gönüllere ve hayatlara hâkim olsun.”  ifadelerine yer verdi.

Atalay, elim saldırıda şehit düşenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına ve bütün Türkiye’ye baş sağlığı ve sabır diledi.