Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay, bugünün, insanlığın kurtuluşu için gönderilen, Peygamber Hz. Muhammed’in (S.A.S.) doğum günü olduğunu dile getirerek, bugünün “kültürümüze yerleşmiş ifadesiyle Mevlit Kandili” olduğunu kaydetti.

Atalay, Mevlit Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, peygamberin doğduğu çağda insanlığın,  insan onurunun insan eliyle yok edildiği, insanların hem fikren hem de bedenen köleleştirildiği, insani ve ahlaki değerlerin ayaklar altına alındığı bir dönemin yaşandığı belirtildi.

İnsanlığın, içerisine düştüğü bu kötü durumu içselleştirdiği, ümit ve hayallerini yitirdiğini dile getiren Atalay, “Peygamberimizin doğumuyla, insanlığın kurtuluşu açısından çok hayırlı ve mübarek bir başlangıç, insanlık için eşsiz bir lütuf olmuştur. Bu hususu Yüce Kitabımız Kur-an’ı Kerim’de ele almakta ve Al-i İmran Suresi 164’ncü ayette , ‘And olsun ki Allah, inananlara, ayetlerini okuyan, onları arıtan, onlara kitap ve hikmeti öğreten, kendilerinden bir peygamber göndermekle iyilikte bulunmuştur. Halbuki onlar, önceleri apaçık sapıklıkta idiler’ şeklinde haber vermektedir” ifadelerini kullandı.

İslam Alemi Mevlid Kandili olarak bu geceye büyük önemle atfetmekte olduğunu dile getiren Atalay, bu gecenin coşku ile idrak edildiğini belirtti.

Atalay mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) derin bir özlem, sevgi ve saygıyla anılmaktadır. Milletimizce de  O'nun, insanlığın huzura ve refaha kavuşması için öğrettiği parametreleri doğru anlamak, gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmak, bu ölçülere uygun bir hayat sürmek  için yoğun çaba gösterilmiştir. Esasen bu çabayı göstermek her Müslüman için zorunlu bir görevdir. Bu görevi samimiyetle yerine getirmeye gayret edenler, Peygamberimizin sevgisini ve hoşnutluğunu kazanmış olur.

Bugün peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumunun 1437’nci yıl dönümünü kutluyoruz. Bu ilkelerden uzaklaşıldığı dönemlerde insanlık kendisini kaos ve bilinmezin içerisinde bulmuştur.   Bugün yaşanan savaşların, şahit olduğumuz katliamların, olumsuz  olarak kabul ettiğimiz sorunların temelinde peygamberimizin getirdiği disiplinden uzaklaşmak, habersiz ve gayr-i samimi bir yaşam yatmaktadır.”

Mevlid Kandili programlarının devam ettiğini dile getiren Atalay, geçen günlerde Lefkoşa’da, Güzelyurt’ta ve Girne’de bu amaçla konferanslar gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu amaçla düzenlenen programlara, bugün saat 17:00’da İskele Camisi’nde ve yarın saat 19:00’da Gazimagusa – Rauf R. Denktaş Kültür ve Kongre Salonunda, 25 Aralık Cuma günü saat 19:00’da Lefke’de, LAÜ Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinliklerle devam edileceğini belirtti.

Atalay, bu duygu ve düşüncelerle halkın, milletin ve tüm Müslümanların Mevlid Kandilini kutlayarak, Cenabı Hak’tan bütün insanlığa huzur getirmesini niyaz etti.

Atalay ayrıca, Hz. Ebubekir Camisinde icra edilecek Mevlid Kandili Programı’nın, 17.15’te BRT 2’den canlı verileceğini; yarın da Mevlid Kandili münasebetiyle Hala Sultan Tekkesi’ne  ziyaret gerçekleştirileceğini ekledi.