Ramazan Bayramı dolayısıyla Larnaka’daki  Hala Sultan Tekkesi’nde düzenlenen bayram namazını yöneten Din İşleri Başkanı Talip Atalay; Rum, Ermeni, Maronit ve Latin dini liderlerin Bayram tebriklerini de kabul etti.

BM Barış Gücü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Atalay, Kuzey’den  1000 kişinin katıldığı Hala Sultan Tekkesi’ndeki ibadeti yönetti.

İsveç’in Lefkoşa Büyükelçiliği himayelerindeki “Kıbrıs Barış Sürecinin Dini Yolu” ile BM Barış Gücü katkılarıyla Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen ibadet sırasında Atalay, Rum, Ermeni, Maronit ve Latin dini liderlerin Bayram tebriklerini de kabul etti.

1467977632.jpg

ATALAY

BM Barış Gücü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Atalay yaptığı konuşmada, kutsal Ramazan ayında İslam’ın özüne vurgu yapıldığını ifade ederek, İslam’ın isminin kötüye kullanıldığı terör saldırılarında ölen masum kişilerin üzüntüsünün yaşandığını anlattı.

Atalay, kalbinde iyilik olan her bireyi dünyadaki kötülüğe karşı mücadele etmeye çağırdı ve dünyaya barış ve huzur gelmesinin insanların ruhlarını terbiyesiyle mümkün olabileceğini, bunun da zaten İslam’ın bir gereği olduğunu kaydetti.

1467977634.jpg

GIEROW

İsveçli Büyükelçi Klas Gierow da, 50 yıldır Kıbrıs’ta yaşanmamış bir olayın gerçekleştiğine işaret ederek, dini liderlerin birbirinin kutsal günlerinde, kutsal mekânlarında, dilediği gibi serbestçe ibadet edebilmesine sahip çıktığına işaret etti.

Gierow, bu ruhun Kıbrıs’ın geneline yayılması; kiliselerin, camilerin serbest ibadete açılması gerektiğini kaydetti.

Bu, Larnaka’daki Hala Sultan tekkesinde 2014’ten bu yana gerçekleştirilen 6’ncı ibadet oldu.