YİNE ÖĞRETMEN EKSİĞİ: Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı başlamadan Dipkarpaz İlkokulu’na istihdam edilmek üzere 2 öğretmen münhalı açtı. Dipkarpaz’da görevlendirilen öğretmenlerden biri oradan alınıp Güzelyurt Barış İlkokulu’na gönderildi

ATAMAYI ALANA KADAR: Bazı öğretmen adayları önce Dipkarpaz ve Erenköy’e atamayı kabul ediyor,  sonra rapor alarak, evine yakın okullara gidiyor. Son örnek velileri canından bezdirdi. Güzelyurtlu genç öğretmen Dipkarpaz İlkokulu’na atandı, kısa süre okula gitti, ardından görevlendirmesini Güzelyurt’a aldırdı, isyan da böyle başladı

VELİLER İSYANDA: Dipkarpaz İlkokulu’nda görevlendirilen bir öğretmenin oradaki görevinden alınarak kendi bölgesinde olan Güzelyurt Barış İlkokulu’na gönderildi. Veliler bu görev değişimini Milli Eğitim Bakanı’nda Güzelyurtlu olması nedeniyle “Torpil yapılması” olarak değerlendirdi

Ceren ÖZBİL

Dipkarpaz İlkokulu’nda öğretmen ve müdür muavini eksikliği nedeniyle başlatılan grev sürüyor. Veliler okuldaki öğretmen eksikliği tamamlanana kadar çocuklarını okula göndermemekte kararlı.

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılı başlamadan Dipkarpaz İlkokulu’na istihdam edilmek üzere 2 öğretmen münhali açtı. Ancak Dipkarpaz’da görevlendirilen öğretmenlerden biri oradan alınıp Güzelyurt Barış İlkokulu’na gönderildi. Okulların açılmasının üzerinden bir ayı aşkın süre geçmesine rağmen Dipkarpaz İlkokulu’ndaki öğretmen eksikliği giderilmedi.

Veliler kızgın…

Dipkarpaz İlkokulu’nda görevlendirilen bir öğretmenin oradaki görevinden alınarak kendi bölgesinde olan Güzelyurt Barış İlkokulu’na gönderilmesi velileri kızdırdı. Veliler bu görev değişimini Milli Eğitim Bakanı’nda Güzelyurtlu olması nedeniyle “Torpil yapılması” olarak değerlendirdi.

Her yıl ayni sorun…

Dipkarpaz’da bulunan okullar hemen hemen her eğitim ve öğretim yılına öğretmen eksiklikleri ile başlıyor. 2014-2015 Eğitim ve öğretim yılında da Dipkarpaz’da bulunan Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu ve Dipkarpaz İlkokulu’nda müdür, müdür muavini ve öğretmen eksiklikleri vardı.

Güner: Öğretmen gönderilene kadar grevdeyiz

Dipkarpaz İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Müslüm Güner, Dipkarpaz İlkokulu’nun yine eğitim ve öğretim yılına öğretmen eksikleri ile başladığını söyledi ve eğitim ve öğretim yılının başlamasının üzerinden 15 gün sonra okuldaki öğretmen kadrosunun tamamlandığını anlattı. Ancak okulda görevlendirilen öğretmenlerden birinin bu okuldan alınarak Güzelyurt’ta bulunan Barış İlkokulu’na yönlendirildiğini kaydeden Güner,  “Barış İlkokulu da öğretmensiz kalmasın. Ancak neden biz öğretmensiz bırakılıyoruz. Milli Eğitim Bakanı Güzelyurtlu diye mi bu yapılıyor” diye sordu. Güner, okuldaki kadro eksiklikleri tamamlanana kadar bu grevin devam edeceğini açıkladı. Okul aile birliği başkanı Güner, Pazartesi’ne gününe kadar bu sorunun çözülmemesi durumunda eylemlerini Lefkoşa’da Milli Eğitim Bakanlığı önüne taşıyacaklarını ifade etti. 

“Çocuklarımız eğitim alamıyor”

Güner, Dipkarpaz’daki öğrencilerin yeterli eğitimi alamadığını belirtti ve bunun nedeninin de bölgede bulunan okullarda her yıl öğretmen eksiklikleri olması olduğunu anlattı. Bu soruna artık bir çözüm bulunması gerektiğini kaydeden Güner, “Çocuklarımız diğer öğrencilerle eşit düzeyde eğitim alamıyor” diyerek isyan etti.

Coşkun: 1 hafta süre verdik

Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, sağlık sorunları nedeniyle bölgedeki okulların sorunuyla yeterli düzeyde ilgilenemediğini söyledi ancak bugün saat 18.00’da tüm aprti yetkilileriyle bir araya gelerek sorunu değerlendireceğini belirtti. Sağlık sorunu olsa da bölgedeki öğrencilerin eğitiminde geri kalmaması için mücadeleden kaçmayacağını ifade eden Coşkun “Ben uzlaşı taraftarıyım. Ancak bu sorunun çözülmesi için bir hafta süre tanıyoruz. Bir hafta içinde çözülmezse bizde daha set eylemlere gideceğiz” dedi. Coşkun, Dipkarpaz’ın gözden ırak, gönülden ırak olmasının kabul edilir bir şey olmadığını belirtti.

Elcil: Birçok okulda sorun deva ediyor

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Dipkarpaz İlkokulu’ndaki öğretmen eksiği nedeniyle Kamu Hizmeti Komisyonu’nun münhal açtığını ancak daha sonra burada görevlendirilen öğretmenlerden bir tanesinin görev yerinin Güzelyurt Barış İlkokulu olarak değiştirildiğini anlattı. Bunun üzerine Dipkarpaz’da yeniden öğretmen açığının ortaya çıktığını kaydeden Elcil, bu açığın hala kapatılmadığına işaret etti. Elcil, öğretmen eksikliklerinin sadece Dipkarpaz İlkokulu’nda olmadığına dikkati çekerek, “Geçitkale İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, 23 Nisan İlkokulu, Alaysa İlkokulu, Gönyeli İlkokulu ve Polatpaşa İlkokulu’nda öğretmen eksiklikleri devam ediyor” dedi. 

“Bakan kurultay derdine düştü”

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst’ün UBP kurultayı derdinde olduğunu ve bu nedenle kendisine ulaşamadıklarını kaydeden Elcil, Eğitim Bakanı’nın yanı sıra Başbakan ve Maliye Bakanı ile de görüşme yaptıklarını ancak görüşmelerin bir sonuç vermediğini anlattı. Elcil, eğitim her alanında sıkıntı yaşandığına dikkati çekerek, denetmelerinde 3 haftadır grevde olduğunu hatırlattı.