Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, engelli bireyler ve ülke turizmine hizmet için sürekli çalışmakta olduklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Turizm ve Çevre Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Ataoğlu, Günay Kibrit başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği (KTOÖD) heyetini kabul etti.

Ataoğlu  kabulde yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların daha iyi  hizmet alabilmeleri için üzerlerine düşen görevleri yapacaklarını ifade ederek, bu kapsamda  müsteşarlarla gerekli toplantıların yürütüldüğünü söyledi.

Dernek ile işbirliği içerisinde otellerde engellilere yönelik daha iyi bir hizmet verilebilmesi için gerekli hazırlıkların yapıldığını ifade eden Ataoğlu, çalışmanın yakında Bakanlar Kurulu’ndan geçeceği kaydetti.

KTOÖD Başkanı Günay Kibrit ise, ülke genelinde engellilerin yaşadığı sıkıntılardan bahsederek, bakanlık ile ortak çalışmalar yaparak engelli vatandaşlar için otellerde neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişinde bulunmak istediklerini söyledi.