Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, engelsiz turizm çalışmaları başlattıklarını açıkladı ve bu sayede engelli insanların ve ailelerinin tatil yapmasının olanaklı kılınacağını söyledi.

Bakanlık basın bürosunun açıklamasına göre Bakan Ataoğlu, Yakın Doğu Üniversitesi tarafından düzenlenen “Herkes İçin Eğitim, Engelsiz Turizm ve Yaşam Çalıştayı” na katıldı.

Ataoğlu çalıştaydaki konuşmasında, engelsiz turizme yönelik çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

YDÜ Center of Excellence, YDÜ Turizm Araştırmaları Merkezi, YDÜ Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkezi ve Yakın Doğu Enstitüsü işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştayda konuşan Ataoğlu, turizmin ekonomik ve sosyokültürel döngülerle gelişen bir sektör olduğunu kaydetti.

Kuzey Kıbrıs’ın denizi, güneşi, doğal güzellikleri ile tercih edilen turizm destinasyonlarından biri olduğunu ifade eden Ataoğlu, her geçen yıl turist sayısının arttığını gözlemlediklerini belirtti.

Önümüzdeki sezon ciddi anlaşmalar yapıp ülkenin turist sayısındaki artışı daha üst seviyelere çıkaracaklarını kaydeden Ataoğlu, bu sayının giderek artması için bütün çalışmaların yapıldığını belirtti.

Ataoğlu, çağdaş toplum oluşturulmasında engelli vatandaşların yaşamın tüm kesimlerinde uyumlarının sağlanmasının önemini vurgulayarak, engelli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımları için kamusal alanların ulaşılabilir ve erişilebilir duruma getirilmesi gerektiğini söyledi.

“ENGELSİZ TURİZM”

Ataoğlu,  şöyle konuştu:

“Bu bağlamda engelsiz turizm yapabilmemiz adına görevlilerimizin bu konunun bilincinde olduğunu belirtmek isterim. Engelsiz turizm geliştirilmesi sayesinde engelli insanların ve ailelerin tatil yapması olanaklı kılınacaktır. Otellerin girişlerdeki ve çıkışlardaki engelli vatandaşlarımızın rahat hareket edebileceği imkanların sağlanması ile ilgili bütün girişimler yapılmıştır.

Personel eğitimi ile ilgili engelli vatandaşlara ve ailelere davranış şeklinin nasıl olacağı yönünde eğitimler ve çalışmalar başlamıştır. Bu eğitimler ve çalışmalar gerek Turizm Bakanlığı’na ait OTEM ile gerekse bütün üniversitelerimizde alacağımız katkı sayesinde bu yerlerde çalışacak olan tüm personellerin eğitilmesi ve bu eksiklerin giderilmesi sağlanacaktır.”