Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, "Türkiye'de yaşayan bütün kardeşlerimizle birlikte olduğumuzun mesajını vermek ve bizim aramızda herhangi bir şekilde husumetin olmadığını, et ve tırnak gibi olduğumuzu, geçmişimizin de buralardan geldiğini ve geçmişimizle bugünlere kadar geldiğimizi göstermek için Türkiye'ye geldik" dedi.

Ataoğlu, "KKTC Tanıtım Etkinliği" programı kapsamında Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

KKTC'de yaşayan tüm vatandaşların sevgisi ve selamıyla kente geldiklerini belirten Ataoğlu, Karadeniz'in güzel bir şehri olan Ordu'da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Anavatan Türkiye ile ilişkileri çok daha ileriye taşımak istediklerini vurgulayan Ataoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti’ndeki Kültür ve Turizm Bakanı ile yapmış olduğumuz temaslardan sonra çok samimi bir duygu içerisinde gerçekleşen görüşme neticesinde anavatanımızla değişik 10 ilinde tanıtım etkinliği yapma kararı aldık. Bu anlamda sayın bakanımıza ve bakan yardımcımıza göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ederim." diye konuştu.

Ordu-Giresun Havalimanı ile Ercan Havalimanı arasında karşılıklı uçuşların başladığını anımsatan Ataoğlu, şöyle devam etti:

"Ordu'da yeni yapılan havalimanına hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak açılışını, hem bizim buraya ilk uçuşumuz hem de tanıtım etkinliğimizin ilk ili olarak gelmiş bulunuyoruz. Biz buraya sadece turizm adına gelmedik, buraya bütün paydaşlarımızla birlikte geldik. Fakat burada düşündüğümüz farklı etkinlikleri yapma şansını fazla yakalayamadık. Bunun da sebebi, anavatan Türkiyemizi bir şekilde birileri tarafından bölmeye ve parçalamaya çalışan ancak her şeye rağmen tankın, topun, uçağın, helikopterin ve silahın karşısında etten duvar örerek o parçalamaya çalışanları durduran anavatan Türkiye'deki bütün herkesin bireysel olarak katkısının da olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan bütün insanları canı gönülden kutluyorum."

"ANAVATANIN YANINDA OLDUĞUMUZU BELİRTMEK İSTERİM"

Ataoğlu, yaşanan olaylara rağmen etkinliklerini ertelemediklerine dikkati çekerek, "Bu etkinliği bugün burada gerçekleştirme arzusu içerisinde olduk. En azından anavatan Türkiye'nin yanında olduğumuzu, Türkiye'de yaşayan bütün kardeşlerimizle birlikte olduğumuzun mesajını vermek ve bizim aramızda herhangi bir şekilde husumetin olmadığını, et ve tırnak gibi olduğumuzu, geçmişimizin de buralardan geldiğini ve geçmişimizle bugünlere kadar geldiğimizi göstermek için Türkiye'ye geldik. Aynı şekilde yavru vatan olarak ta anavatanın yanında olduğumuzu da belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Ordu'da yapılacak olan etkinliğin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Ataoğlu, "Buradaki etkinliğimizde birlikteliğimizin pekişmesi için turizm ve inşaat sektörü, otel ve üniversitelerimiz, iş adamlarımız, sanayi ve ticaret odasıyla bütün paydaşlarımız ve kültürümüzle birlikte olduğumuzu ve burada yapacağımız etkinlikte en azından KKTC'ni tanıtma fırsatı yakalamış olursak 'ne mutlu bize' diyoruz." diye konuştu.

TC Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ile Vali Balkanlıoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.